Így szabadulj meg a mosógépből áradó kellemetlen szagtól

Forrás: Thinkstock -
szag kellemetlenség mosógép büdös
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cikkünkben most eláruljuk, hogyan szabadulj meg a mosógépből áradó kellemetlen szagoktól.

Sokan szembesülnek vele, hogy a mosógépük kellemetlen szagot áraszt. Ezt többnyire a gép ajtógumijára lerakódott szennyeződés okozza. A többség azt hiszi, ez a rész magától megtisztul, ezért nem is foglalkoznak vele, csak akkor, amikor már elkezd büdösödni.

A férjem mondta, hogy nézzem meg az ajtógumit. Alaposabban szemügyre vettem és majdnem elhánytam magam... Teljesen elborzadtam a látványtól, hogy így mostam ki a gyermekeim ruháját is” – meséli a nő a The Sunnak.

Nincs több kellemetlen szag Forrás: Thinkstock

A lap most utánajárt, hogyan is lehet megtisztítani ezt a részt.

Lépésről lépésre:

Egy tiszta törlőrongyot itassunk át fehérítővel és meleg vízzel, majd ezzel töröljük át a gumirészt. Ha ez megvan, egy másik rongyot is itassunk át a keverékkel, majd hagyjuk a gumin fél órán keresztül. Ezután egy fogkefével dörzsöljük át, majd egy száraz ruhával töröljük egészen addig, míg teljesen tiszta nem lesz. Ezután legmagasabb fokozaton indítsunk el egy teljes mosást, majd egy újabbat immár alacsonyabb hőmérsékleten egy kis ecettel. Emellett ecetes vízzel mossuk át az adagolót, töröljük ki a gép belsejét és már kész is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.