Szuper karácsonyi ajándékok a konyhaművészet szerelmeseinek

karácsony konyhaművészet konyhai kiegészítők sütés-főzés ajándék szakácskönyv konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak, akik egyszerűen imádnak sütni, főzni. Mondhatni az ételköltemények készítésében élik ki a bennük lappangó kreativitást. Számukra érdemes a szenvedélyükkel, hobbijukkal kapcsolatos ajándékot választani karácsonyra, méghozzá valami olyan tárgyat, amelyet ki tudnak használni, de maguknak nem biztos, hogy megvennék.

Korábban már bemutattunk pár igazán bolondos konyhai kiegészítőt, most jöjjenek a komolyabb, de nem túlzóan drámai darabok.

1. Zöldségspirálozó - faszacuccok.hu 2190 Ft, 2. Ceramill Nature fűszerőrlő - kulina.hu 13 520 Ft, 3. Mosoly palacsintasütő - mikonyhank.hu 5555 Ft, 4. Vitamino fűszerolaj-készítő - kika.hu 4699 Ft Forrás: Life.hu

Ám hiába nagymester valaki a konyhában, egy tematikus vagy egyedi szakácskönyvnek mindig örül. Ebből is hoztunk két érdekes darabot.

Iklódi Dóra: Cukormentes örömök

Hidd el, a cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvedőknek sem kell lemondaniuk a csodás ételek élvezetéről. Ebben a könyvben szebbnél szebb fotókkal illusztrált finomságok receptjeit találod, melyeket azok is bátran tesztelhetnek, akik csupán a cukrot és más finomított élelmiszert szeretnék száműzni az étrendjükből.

Iklódi Dóra, aki maga is IR-es, hetven, többségében hagyományos fogás receptjét gondolta újra a cukormentesség és az egészségtudatosság jegyében. Reggelik, tízóraik és uzsonnák, péksütemények, saláták, főételek és desszertek: egyszerűen és gyorsan összeállítható finomságok könnyen beszerezhető, szezonális alapanyagokból, hogy a rohanó hétköznapokon is saját készítésű, ízletes és egészséges ételekkel kényeztethessük magunkat és családunkat.

A kötet puhaborítós, a receptek tematikusan szerepelnek benne.

Iklódi Dóra: Cukormentes örömök (Boook kiadó) Forrás: Life.hu

Alison Walker: Enni való ajándékok

Kettő az egyben: fogalmazhatnánk így is. Az ebben a kötetben lévő receptek ugyanis nem csupán a konyhatündért és vendégeit örvendezteti majd meg, de kiváló ajándékozási lehetőséggel is kecsegtetnek. Az, aki valóban imád a konyhában tevékenykedni, egész biztos gondolt már arra, hogy a jeles napokra valami finomsággal lepje meg szeretteit.

Találsz benne egészen egyszerű, akár gyerekekkel együtt is elkészíthető recepteket, de az igazi ínyenceket is le tudod majd nyűgözni a segítségével. A szerző, Alison Walker diplomás séf, tekintélyes brit magazinok gasztronómiai rovatainak szerkesztője, számos játékfilm és televíziós produkció food stylist szakértője.

Alison Walker: Enni való ajándékok című könyv (Corvina kiadó) Forrás: Life.hu

Egy retro konyha átalakítása – Így válik a régiből klasszikus újhttp://www.life.hu/otthon/20170928-egy-retro-konyha-atalakitasa-lakberendezesi-tippek-konyha-felujitasa.htmlEz a hagyományos farmház sem úszta meg száraz bőrrel a 70-es éveket. A retro – mely időről időre újra térhódításba kezd - szépen beépült a konyhába, mely az évtizedek múlásával szinte semmit se változott. Ez az állandóság pedig szépen lassan elavulttá tette. Megmutatjuk, miként újult meg. OtthonOrigoJessica Alba is tudja, hogy a játékkonyhák már túlmutatnak a csicsás műanyag csodákonhttp://www.life.hu/otthon/20181005-jessica-alba-is-tudja-hogy-a-jatekkonyhak-tulmutatnak-a-csicsas-muanyag-csodakon.htmlA Te idegeid is kikészülnek az ezerszínben pompázó játékoktól? Persze, a gyerekszobában tanyáznak, de még így is túl nagy adagban kapjuk őket szülőként. Nos, az egyik legnagyobb játék szerencsére mára ma új értelmezést nyert, amire a híres színésznő is ráerősített a napokban. OtthonOrigo7 meglepően őrült ajándék 5000 forint alatthttp://www.life.hu/otthon/20181126-7-meglepoen-orult-karacsonyi-ajandek-5000-forint-alatt-otletek.htmlEgy ajándék akkor jó, ha kicsit őrült, igazán személyes, ugyanakkor valamiképp hasznos is. Ne szeméttel, egy újabb porfogóval lepjük meg szeretteinket, hanem olyasmivel, aminek örülnének, de talán eszükbe sem jutna venni maguknak. OtthonOrigoCsillogjon zölden a ház – Öko tisztítószerek házilaghttp://www.life.hu/otthon/20181116-csillogjon-zolden-a-haz-kornyezetbarat-tisztitoszerek-hazilag.htmlA környezettudatosságnak igenis jelen kell lennie az életünkben. A vegyszerekből összekutyult tisztítószerek ugyan hatékonyak, de drágák, körülményes a tartásuk – hogy se kisgyerek, se háziállat ne érhesse el őket. Szinte minden foltra és szennyeződésre van egyszerű módszer; keverj te is házilag ökotisztítókat. Mutatjuk, miként. OtthonOrigoA régi lesz az új – 2019-es lakberendezési trendelőrejelzéshttp://www.life.hu/otthon/20181106-2019es-lakberendezesi-trendelorejelzes.htmlMinden évnek megvannak a maga meghatározó stílusirányzatai, trendjei, ezek tehát jövőre sem maradnak el. Az ElleDecor már most bejelentette a 2019-es év bútortrendjeit. Ebből szemezgettünk. OtthonOrigo5 praktikus ötlet, amire felhasználhatod a folpackothttp://www.life.hu/otthon/20181105-praktikus-otletek-amire-felhasznalhatod-a-folpackot.htmlA folpackot általában az ételek csomagolására használjuk. Ám ennél sokkal több mindenben lehet a segítségünkre ez az átlátszó tekercs. Mi most összegyűjtöttünk 5 alternatív felhasználási módot, amellyel megkönnyítheted az életedet. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.