Eta néni házát milliónyi karácsonyi égő díszíti, bárki megnézheti

Forrás: Shutterstock -
karácsony égő otthon égősor díszítés dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budapest közelében fekvő Dabason él Kajdácsi Józsefné Eta néni, akinek házát milliónyi karácsonyi égő díszíti. Már a Google is turistalátványosságként jegyzi azt az otthont, ahol a 90 éves dédmama is égőket bogoz az asztal mellett. 

"Most a hátsó kertet is díszítjük, vannak még itt fák, sövény és füves terület is. Szerencsére sikerült sok állatkát szerezni az idén, és a lányaim is hoztak sok új dolgot" - mesélte a Borsnak Kajdácsi Józsefné Eta néni, akinek otthonát milliónyi karácsonyi égő díszíti minden évben.

Minden évben érkezik új dísz Eta néni házára (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az asszony a plusz százezres villanyszámlát sem bánja, átalánydíjként egész évben fizeti. Már a Google is ismeri a házat, ha beütjük a címet, turistalátványosságként találunk rá. Eta néni a lapnak elmesélte, náluk igazi családi program a díszítés. Advent előtt 2 héttel kezdik, hogy az ünnepi időszakban már minden a helyén legyen. Még a 90 éves dédmama is segít az égők kibogozásában.

Ám nehézsége is van a munkának: "Annál dühítőbb nincs is, amikor a lapos tetőn, fél délelőttnyi térdepelés után derül ki, hogy egy-két sor nem világít" - mondta Eta néni lánya, Etu. Ám nemcsak ő segít az édesanyjának, hanem testévre, Andrea is, aki a kreatív újításokért felel, de az unokák is kiveszik a részüket a munkából.

Ha szeretnéd megnézni az elképesztő házról készült fotókat, kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.