5 élelmiszer, amit eddig rosszul tároltunk

tojás élelmiszer étel avokádó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy bizonyos élelmiszereket egész életünkben rosszul tároltunk. Mutatjuk, melyek ezek!

Tojás

A tojást a közvélekedés szerint ajánlott a hűtő ajtajában tárolni. Ez azonban rossz szokás, ugyanis a nyitogatás és a hőmérsékelt-változás hatására a tojások gyorsabban megromlanak.

Mogyoró

A mogyorót a többség vagy a pulton tárolja vagy az asztalon, ám ha szeretnénk megőrizni friss ízét, akkor jobb, ha fogyasztásig inkább a hűtőbe tesszük.

A mogyorót is rossz helyen tároltuk Forrás: Fir0002 / Wikipedia

Liszt

Sütés után általában zacskóstól együtt a szekrénybe tesszük a lisztet, pedig ajánlott lenne egy tiszta, légmentesen záródó edénybe átönteni, hogy megnöveljük felhasználási idejét.

Pezsgő

A pezsgőt szeretjük hűtve fogyasztani, ám ha sokáig a hűtőszekrényben tároljuk, az íze már nem lesz igazi, a hűvös és száraz levegő ugyanis árt a benne lévő buborékoknak. Tároljuk inkább más hűvös helyen és csak a fogyasztás előtti napon tegyük hűtőbe.

Avokádó

Az avokádót többnyire éretlenül vásároljuk meg az üzletekben, ezért ki kell várni, hogy otthonunkban érjen meg. Ha azonban hűtőszekrénybe teszed, akkor késlelteted a folyamatot. Tarts inkább szobahőmérsékleten – ajánlja a DailyMail.

Vásárolj tudatosan élelmiszert, tárold megfelelően, és spórolj évi több tízezer forintot!http://www.life.hu/otthon/20181016-a-tudatos-elelmiszervasarlassal-es-a-megfelelo-tarolassal-sporolhat-egy-csalad.htmlMit szólnál, ha azt mondanánk, némi tudatossággal, és kellő odafigyeléssel évente akár 50 ezer forintot is megspórolhatsz? Jól hangzik, ugye? Nos, a következőkben az élelmiszervásárlásról és tárolásról lesz szó, amiben mi, magyarok nem vagyunk túl jók. Legalábbis ezt mutatja a KSH kutatása. OtthonOrigoLuxus és vidéki stílus: Ralph Lauren farmja maga az amerikai álomhttp://www.life.hu/otthon/20181016-ralph-lauren-colorado-beli-farmja-maga-az-amerikai-alom.htmlRalph Lauren élő legenda, aki már 50 éve építi divatbirodalmát. A kerek évforduló alkalmából beengedte coloradói otthonába az Elle Decor szerkesztőségét, ahol arra is fény derült, hogy farmja olyan, mint a kollekciói: egyszerre érződik benne a vidéki pompa, a luxus és a stílus. Otthon--Csempéssz természetközeli hangulatot a nappalidba! - Kőburkolatokhttp://www.life.hu/otthon/20181016-csempessz-termeszetkozeli-hangulatot-a-nappalidba-koburkolatok.htmlEmeld be könnyedén otthonodba, a kő-, vagy kőhatású burkolatokkal. Ma már számtalan színben, formában és mintázattal kapható, így lényegében bármilyen elképzelésbe bele lehet illeszteni. Bár hidegburkolatnak számít, mégsem kelt bennünk feltétlenül rideg érzetet, amitől mi még jobban imádjuk. OtthonOrigoVáratlan vendég? Így teremts rendhangulatot 10 perc alatt! http://www.life.hu/otthon/20181008-varatlan-vendeg-igy-rakj-rendet-10-perc-alatt.htmlA rend nem csupán a közérzetünk miatt fontos, de a gyermekek életébe is egyfajta biztonságot és megnyugvást hoz. Ám anyaként mind jól tudjuk, hogy már egy gyermek esetén sem könnyű ezt mindig fenntartani, és bizony előfordul, hogy aznap nincs időnk vagy energiánk rendet tenni, de váratlan vendégek ekkor is érkezhetnek. Hasznos tippekkel segítünk, hogy ne fájjon a fejed emiatt. OtthonOrigoNyolclábú lakótársak - Ezekkel a pókokkal élünk együtt a lakásbanhttp://www.life.hu/otthon/20181014-nyolclabu-lakotarsak-ezekkel-a-pokokkal-elunk-egyutt-a-lakasban.htmlHazánkban mintegy 800 pókfaj él, de ebből csupán 10-12 az, amivel a lakásban is összefuthatsz. Nem kell tőlük félned, mivel csípésük nem veszélyes az emberre. Persze, nem tagadjuk, hogy egy-egy ilyen kis nyolclábú felbukkanása nem okozhat riadalmat, de mint korábban már írtuk, talán jobb, ha megtanulsz velük együtt élni. OtthonOrigoRendetlenség, kosz, szanaszét heverő holmik - Így élnek a magyarokhttp://www.life.hu/otthon/20181012-rendetlenseg-kosz-szanaszet-hevero-holmik-igy-elnek-a-magyarok.htmlAz emberek imádják lakásukat csinosítgatni, praktikusabbá, stílusosabbá varázsolni. Legalábbis ez derül ki az IKEA reprezentatív felméréséből, mely szerint világszerte az emberek 20 százaléka vásárol heti rendszerességgel valamit otthonába. De hová tűnnek a már meglévő dolgok, és kinek mit jelent a rendetlenség? Most mindenre választ kapsz. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.