Jessica Alba is tudja, hogy a játékkonyhák már túlmutatnak a csicsás műanyag csodákon

Forrás: Facebook/Milton and Goose -
enteriőr otthon játék játékkonyha gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Te idegeid is kikészülnek az ezerszínben pompázó játékoktól? Persze, a gyerekszobában tanyáznak, de még így is túl nagy adagban kapjuk őket szülőként. Nos, az egyik legnagyobb játék szerencsére mára ma új értelmezést nyert, amire a híres színésznő is ráerősített a napokban.

Gyermekeim két éve karácsonyra kaptak a rokonság egyik tagjától egy gyerekkonyhát. A műanyag csodát a kicsik egyszerűen imádták, egész délutánokat elsütögettek, főzőcskéztek. Egy idő után azonban már képtelen voltam elviselni ennek a piros, narancs, zöld és szürke szépségnek a látványát. Anyaként azonban nem vehettem el az egyik kedvenc játékukat, így szimplán csak tűrtem. Ám be kell vallanom, rettentően élveztem, amikor megért arra, hogy felkerüljön a szekrény tetejére – diszkréten még egy fehér lepedőt is ráterítettem.

Nem szabad a gyerekeket túltelíteni a színekkel, a nyugodt, letisztult árnyalatokat kell előnyben részesíteni Forrás: Facebook/Milton and Goose

A színek jók, a színek kellenek az életünkbe, de ha kvázi kis térben sok koncentrálódik, az már nem okoz vizuális élményt. Nem hat ösztönzően, csupán káoszt teremt, mely – főként a kicsikben – gátolja a relaxációra való képességet.

Épp ezért találom remeknek, hogy már itthon is lehet kapni olyan játékokat, és hogy témánál maradjunk, játékkonyhákat, melyek egyrészt minőségi anyagokból – elsődlegesen fából – készülnek, másrészt színeikben nyugodtabbak, letisztultabbak. A napokban Instagram-storyban Jessica Alba is egy ilyen kis konyháról posztolt, és azt gondolom nagyon helyesen. Nem szabad a gyerekeket túltelíteni a színekkel. Sőt, egy ilyen kis játékkonyha akár a nagy előszobában, vagy épp a nappali játszósarkában is metalálhaja méltó helyét, amivel a gyermekek „területfoglalása" nem válik terhessé a szülők által megalkotott enteriőr számára.

Jessica Alba Instagramjára posztolt egy képet (bal oldal) a fából készült játékkonyháról Forrás: Instagram/jessicaalba, Instagram/miltonandgoose

Sőt, az esztétikai nevelés is a szülő feladata, amit elsősorban az otthoni környezettel lehet megalapozni.

Az ízléses gyerekjátékok, az, hogy ezek épp olyan gyönyörűek és minőségiek legyenek, mint a lakás többi eleme, pedig ma már nem túlzó elvárás a gyártók részéről. Ez is egy remek példa arra, hogy nem kell a kisgyerekeket lebutítani és hülyének nézni. Természetesen nem titok, hogy például az ilyen játékkonyhák drágábbak, mint a színes-csicsás műanyag társaik. Ugyanakkor időt állóbbak, jobban kihasználhatóbbak a lakásban való létük szempontjából, és gyermekeink későbbi esztétikai érzékét is könnyebb velük megalapozni.

1. Játékkonyha - fakopancs.hu 19.900 Ft, 2. Játékkonyha - emag.hu 28.990 Ft, 3. Játékkonyha - IKEA 29.900 Ft, 4. Játékkonyha - szinesfajatek.hu 29.990 Ft Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.