Így varázsolhatsz hangulatos meleget az otthonodba

Forrás: Shutterstock -
kandalló bauhaus2018 cserépkályha fűtés otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Októberrel megérkezett az igazi hűvös idő, a legtöbb helyen már hivatalosan is kezdetét vette a fűtésszezon. Most megmutatjuk, milyen fűtésmegoldásokkal érhetjük el a leghangulatosabb őszi és téli estéket.

A fatüzelésű kandallóknál semmi sem varázslatosabb. A ropogó tűz hangja, a lángok fénye egyszerre repít minket vissza a gyökereinkhez, hozza közel a természetet és teremt azonnal békés hangulatot. A szabadon álló kandallók kitűnő választást jelentenek például egy nyaraló téliesítésére, míg a beépített verziók a ház központi elemeként tündökölhetnek. Egy kandalló azonban nem adja ingyen magát: bizony, esetében gyakran be kell piszkolni a kezünket – rendszeresen tisztítani kell, és háromszor jobban oda kell figyelni rá.

A fatüzelésű kandalló meghitt hangulatot teremt otthonodban Forrás: Shutterstock

Aki nem érzi magában erre a hajlandóságot, annak sem kell feltétlenül nélkülöznie ezt a hangulatot. Az elektromos kandallók kitűnő alternatívái a hangulatos és kifinomult lakberendezés hívei számára. Mutatósak, mégis diszkrétek, és elegendő pár gombnyomás ahhoz, hogy ropogjon a tűz a nappaliban, vagy épp a hálóban.

Az elektromos kandallók mutatósak és elég egy gombnyomás, hogy bensőséges legyen a légkör nappalidban Forrás: Shutterstock

A hangulatos fűtésmegoldásoknál tartva, nem mehetünk el a cserépkályhák mellett sem. Ezek lehetnek szilárdtüzelésűek vagy gázégősök, de a lakásokra inkább ez utóbbi jellemző. Bár relatíve nagy helyet foglal, ezt képes ellensúlyozni a múltat és fenségességet idéző vizuális élménnyel. A kályha maga úgy van kialakítva, hogy felfűtése után, kikapcsolt állapotban akár még órákon át ontsa magából a hőt. Cserépkályha azonban nem kerülhet minden fűteni kívánt szobába, így mellé mindenképp más fűtési megoldásban is gondolkodni kell.

A cserépkályha relatíve nagy helyet foglal, de fenséges vizuális élménnyel szolgál Forrás: Shutterstock

Minden lakásnak, háznak vannak olyan pontjai, ami plusz fűtést igényelhet az igazán hideg napokon, de az is előfordulhat, hogy a központilag szabályozott fűtés az, amit időnként túl alacsonynak érzünk. Ilyenkor jön jól egy mobil hőforrás, mint például az elektromos olajradiátor vagy a hősugárzó. Mindig attól függően válasszunk, hogy mekkora helyiséget szeretnénk befűteni velük, és milyen gyorsan/tartósan.

A cikket támogatta a BAUHAUS Szakáruházak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.