Hasznos praktikák, ha a nagy melegben is jól akarsz aludni

Forrás: Amazon -
kánikula hűség alvás légkondicionáló lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, jövő héten sem enyhül a kánikula és az otthonokban is egyre nehezebb elviselni a hőséget. Nézzük, mit tehetünk annak érdekében, hogy a lakásunkban, ágyunkban minél hűvösebb legyen!

Ha van légkondink

Jó szolgálatot tehet a légkondi nyáron, de ne közvetlenül elalvás előtt hűtsd le otthon a levegőt, hanem órákkal előtte. Semmiképp ne állítsd nagyon hidegre, aludni legjobban 18 fokban tud az ember. Ha pedig éjszakára bekapcsolva hagyod, és van rajta időzítő, állítsd úgy, hogy ébredésre kissé felmelegítse a levegőt, ne ébredj úgy, hogy fázol.

Hasznos tippek, ha nyáron is jól akarsz aludni Forrás: Amazon

Ha nincs légkondink

Ha nem vagy olyan szerencsés, hogy légkondival rendelkezz, kissé nehezebb a helyzeted, de így is vannak hasznos praktikák, amiket érdemes bevetned. Este és reggel tárd ki az ablakot, hogy az enyhébb levegő beáramolhasson a lakásba, napközben azonban tartsd csukva. Ha van ventilátorod, próbáld ki, hogy jéggel teli tálat teszel elé, így sokkal hűvösebb levegőt fog rád fújni.

Amennyiben ventilátorod sincs, a leginkább bevált módszer a hűsölésre, ha vizes lepedőt függesztesz fel az ablakhoz, hogy azt fújja át a beáramló szellő. Próbáld magadat is hűteni, egy-egy hűs zuhany ilyenkor sokat segíthet, de vizes rongyot is lehetsz a homlokodra, végtagjaidra.

Ágy

Kerüld a selyemből készült hálóruhákat, szerezz be inkább pamut pizsamát, ez ugyanis jobban átengedi a levegőt, és az izzadtságot is magába szívja. Az ágyneműt is cseréld minél gyakrabban, hiszen egyrészt hamar beleizzadsz, másrészt, a friss ágynemű hűvösebbnek is hat. Ne feledkezz meg továbbá a folyadékpótlásról is: hidratáld magad vízzel – ajánlja a Lifehacker.

Mixernek állt a Szigeten Debreczeni Zitahttp://www.life.hu/sztarok/20180812-mixernek-allt-a-szigeten-debreczeni-zita-modell-fotos.htmlA Sziget Fesztivál egykori szépségkirálynője, Debreczeni Zita mixerkedésre cserélte a fényképezőgépét. A Life.hu-nak elmesélte, hogyan bulizik a fesztiválokon, és milyen a viszonya a rajongóival. TV + SztárokOrigoFérjhez ment Weisz Fannihttp://www.life.hu/sztarok/20180812-ferjhez-ment-weisz-fanni-siket-szepsegkiralyno.htmlKimondta a boldogító igent párjának, Péternek Weisz FanniTV + SztárokOrigoÁtlátszó felsőben hajókázott Tücsihttp://www.life.hu/sztarok/20180811-atlatszo-felsoben-hajokazott-tucsi-a-szigetre.htmlNem mindenkinek jön be az áttetsző mellbimbó. Tücsit különösebben nem zavarja, de van követője, aki tapaszt ajánlgatott neki. Hogy miért? Mutatjuk: TV + SztárokOrigoSarka Kata új frizurája nagyon bejön a férfi rajongóinakhttp://www.life.hu/sztarok/20180811-sarka-kata-uj-frizuraja-nagyon-bejon-a-ferfi-rajongoinak.htmlSarka Kata csinos alakja és szépsége eddig is sok férfi vonzott, de új külseje még több elismerésben részesíti őt. A rajongók nem tudnak betelni vele. TV + SztárokOrigoPápai Jocit felizgatja, ha megbámulják a feleségéthttp://www.life.hu/sztarok/20180811-papai-jocit-felizgatja-ha-megbamuljak-a-feleseget.htmlPápai Jocival beszélgetett Lilu a legújabb videójában. A zenész arról is beszélt, mi az, ami hatalmas hatással van rá...TV + SztárokFotó: Hirling Bálint - OrigoAttól félnek, hogy Meghan Markle Diana sorsára juthttp://www.life.hu/sztarok/20180811-attol-felnek-hogy-meghan-markle-diana-hercegno-sorsara-jut.htmlAlig három hónapja került be a brit királyi családba Meghan Markle, máris a legkisebb hiba esetén a sajtó kereszttüzébe kerül. Attól féltik, őszinte természete, szabadelvűsége miatt Diana sorsára jut majd. de ő egyelőre állja a sarat, és mindent megtesz, hogy tökéletesen megfeleljen II. Erzsébet elvárásainak. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.