Nézd meg az 5 leggazdagabb amerikai üzletember otthonát

ház otthon Bill Gates leggazdagabb emberek Warren Buffett Mark Zuckerberg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor mutatunk csodás álomotthonokat, melyek luxusa szinte felfoghatatlan. Azonban ezek semmik azokhoz az ingatlanokhoz képest, melyekkel a legértékesebb amerikai üzletemberek rendelkeznek. Nézd meg őket.

1. Bill Gates


Becsült vagyon: 81 milliárd dollár

Bill Gates – több más csodás házához képest – a legtöbb idejét a 6600 négyzetméteres washingtoni kúriájában tölti, mely a Washington-tóra néz. Hét év és 63,2 millió dollár kellett ahhoz, hogy elkészüljön ez a fantasztikus és hatalmas ház. Jelenlegi becslések alapján 170 millió dollárt ér.

Bill Gates tóparti otthona Forrás: Getty Images, Northfoto

2. Jeff Bezos


Becsült vagyon: 67 milliárd dollár

Bezos az e-kereskedelemi birodalmának bővülésével párhuzamosan a vagyonát és a tulajdonában lévő ingatlanok számát is növelte. Többek között birtokában van egy több ezer hektáros Nyugat-Texas-i ranch, egy Washington államban található vízparti ház, három egybenyitott hatalmas lakás a manhattani Century Towerben és egy 1200 négyzetméteres Beverly Hills-i birtok.

A főotthona Medinában, Washingtonban található, nem messze az Amazon központjától. Az 5.35 hektárral és körülbelül 2900 négyzetméteres lakótérrel büszkélkedő otthonhoz tartozik még egy gondnokház és egy 450 négyzetméteres csónakház is, hiszen a ház a Washington-tó partján fekszik.

Jeff Bezosnak csak a csónakháza 450 négyzetméter Forrás: Getty Images, David Dykstra

A világ 9 leggazdagabb nője

A köztudatban, a gazdag nők gyakran csak a kitartott feleségek képében élnek. Mi azonban most olyan erős nőket mutatunk be, akik bár kaptak némi hátszelet, legtöbbjük a sikereit és vagyonát csak önmagának köszönheti. Az első helyen álló hölgy „értéke" olyan magas, hogy szinte fel sem fogható. A következőkben bemutatjuk a világ leggazdagabb milliárdos nőit, akik közül mindössze egy arisztokrata származású. Nézd meg a listát!

3. Warren Buffett


Becsült vagyon: 65,5 milliárd dollár

Buffet amerikai részvénybefektető és üzletember, emellett pedig a világ egyik legnagyobb filantrópja – rengeteg pénzt adományoz évről évre jótékonysági célokra.

Otthona Omahában, Nebraska államban található, amelyet még 1958-ban vásárolt 31 500 dollárért. Buffett azóta ott él. Az eredetileg 1921-ben épült ház, az évek alatt több bővítésen és felújításon ment keresztül, hogy elérje jelenlegi, 650 négyzetméteres méretét.

Warren Buffett ingatlana Forrás: Getty Images, Google Maps

4. Mark Zuckerberg


Becsült vagyon: 55,5 milliárd dollár

A leggazdagabb fiatal vállalkozó is szeret visszaadni a közösségnek: vagyona egy részét iskolákra, az egészségügyre és egyéb filantrópiai ügyekre fordítja.

Zuckerberg 7 millió dollárért, még 2011-ben vásárolta meg az 500 négyzetméteres Craftsman-stílusú házát Paol Altóban. Azóta már további négy ingatlan került a tulajdonába, mintegy 43,8 millió dollár értékben.

Mark Zuckerberg otthona Paol Altóban Forrás: Getty Images, The Real Estater

5. Larry Ellison

Becsült vagyon: 49,3 milliárd dollár

Az Oracle ügyvezető igazgatója, Larry Ellison kiterjedt ingatlanportfólióval rendelkezik. Malibu és a Tahoe-tó környékén a legtöbb ingatlan az ő tulajdonában van. Van egy 70 millió dollárt érő kúriája Newportban, egy villája Japánban, és övé Hawaii hatodik legnagyobb szigetének 98 százaléka is. Ez utóbbit 2012-ben vette meg 500 millió dollárért.

Az egyik legdrágább háza a kaliforniai Woodside-i birtoka, a becslések szerint 110 millió dollárt ér. A 16. századi japán építészet nyomán épült, és egy hatalmas mesterséges tó is tartozik hozzá.

Larry Ellison japán stílusban épült háza Forrás: Getty Images, Christina Koci
Sarah Jessica Parker,a Szex és New York sztárjának könyvespolca felmondta a szolgálatothttp://www.life.hu/otthon/20180319-sarah-jessica-parker-a-szex-es-new-york-sztarjanak-konyvespolc-otthon.htmlAz egyetlen dolog, amit Sarah Jessica Parker még a cipőknél is jobban szeret, az a könyv. Ám ezt nehéz elhinni SJP Instagram oldalára feltöltött képe láttán. Egészen biztosak vagyunk abban, hogy a gardróbszekrényében, teljességgel elképzelhetetlen egy ilyen eset. Otthon--Kukkants be Justin Timberlake New York-i luxuslakásába, melyet most adott elhttp://www.life.hu/otthon/20180310-kukkants-be-justin-timberlake-new-york-i-luxuslakasaba.htmlIgen rövid időn belül kelt el Justin Timberlake csodás luxuslakása. Az oka lehet, hogy az ára volt –közel 8 millió dollár -, vagy épp az előző tulajdonos kiléte, de az sincs kizárva, hogy a vevőt szigorúan a lakás maga érdekelte ennyire. Be kell vallani, csodás. OtthonOrigoÁlomotthonok – Ház a domboldalonhttp://www.life.hu/otthon/20180307-alomotthonok-haz-a-domboldalon-magyarorszag.htmlAmikor valaki építkezésbe kezd, nagyon nehéz maga elé képzelnie, hogy milyen lesz kívülről a háza. Ám ami ennél is nehezebb, az a belső terek látatlanban történő kialakítása. A belsőépítészet messze túlmutat a berendezési tárgyakon; hol legyen elválasztó fal, kapcsoló, milyen szerelvényekre lesz szükség... stb. Most egy ilyen tervezési folyamatba adunk bepillantást, és természetesen megmutatjuk a lenyűgöző végeredményt is. Egy hazai szépség következik. OtthonOrigoÁlomotthonok – Egy kétgenerációs luxus családi ház újratöltvehttp://www.life.hu/otthon/20180226-alomotthonok-egy-ketgeneracios-luxus-csaladi-haz-rokahegy-urom.htmlRengeteg hazai példa van arra, hogy álomotthonokat nem csupán külföldön lehet megálmodni és megvalósítani. Ezt megerősítve hoztunk most (is) egy magyar tervezői remeket. A kétgenerációs családi házról sokunknak vannak elképzelései, de azok egész biztos, hogy meg sem közelítik a most következő, V-ház névre keresztelt épületet. OtthonOrigoElérhető hollywoodi sztárotthonok – Így élnek a leggazdagabbakhttp://www.life.hu/otthon/20171020-meses-hollywoodi-sztarotthonok-igy-elnek-a-leggazdagabbak-luxushazak.htmlA legtöbb hollywoodi híresség számára a mérhetetlen luxus mellett fontos a kényelem és a praktikum is. A sztárotthonok többsége smart home is egyben; a lakó igényeihez igazodó és azt kiszolgáló lakásoké és házaké a jövő. Ám ezeken túl is számos olyan építészeti, belsőépítészeti és lakberendezési megoldásokat leshetsz el tőlük, amiket akár saját otthonodban is megvalósíthatsz. OtthonOrigoA popsztár, Cyndi Lauper árulja francia vidéki stílusú házáthttp://www.life.hu/otthon/20170516-a-popsztar-cyndi-lauper-arulja-hazat.htmlA híres énekes-dalszerző, Cyndi Lauper eladja connecticuti otthonát 1,25 millió dollárért. Az ár, nem olyan borsos ugyan, mint például Demi Moore lakásáé, de az eszmei értéke lényegesen nagyobb. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.