5 DIY húsvéti dekoráció tojásból! Filléres ötletek

DIY húsvét ötlet csináld magad dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha húsvéti dekoráció, akkor a tojás elmaradhatatlan kellék, hiszen ez az élet, az újjászületés szimbóluma. Ezúttal 5 csináld magad ötletet mutatunk tojásból, ami biztosan feldobja majd otthonodat!
  • Minimál tollas

Ha kedveled a skandináv stílusú dekorációkat, akkor ez a letisztult, tollal díszített tojás neked való. Akkor is elkészítheted, ha nincs lehetőséged tollakat gyűjteni, a hobbiboltokban ugyanis a sok színes madártoll mellett találsz ilyen letisztult darabokat is. A tojásokat fesd fehérre, majd száradás után hobbiragasztóval, vagy akár decoupage ragasztóval is fel tudod helyezni a madártollat. Először ragasztózd be a tojást, majd a tollra is mehet egy réteg.

Forrás: shelterness.com
  • Elegáns aranyfüst

A tojások alapja itt egy kellemes pasztell szín: ilyen tojásfestéket kell beszerezned hozzá, vagy kipróbálhatod a természetes színezőket is. Az aranyfüstöt a megfelelő ragasztóval tudod felvinni a felületre, hobbiboltokban ezt is megtalálod. Miután megszáradt a festék, a ragasztót véletlenszerűen vidd fel a felületre, majd egy kis szivacsecset segítségével tudod az arnyfüstöt ráapplikálni. A felesleget az ujjaddal egyszerűen ledörgölheted.

Forrás: sheknows.com

Forrás: sheknows.com
  • Nyuszisofőrök

A Kézzel készített húsvét Facebook-csoportban találtunk rá Tasnády Ágnes tündéri nyuszisofőrjeire. Az alap ebben az esetben nem egy főzött tojás, hanem hungarocell. Ez kapott csodás pasztellszínt. Kerekeknek akár gombokat is ragaszthattok, a nyuszi fejének pedig rajzoljatok meg egy fa golyót. Már csak egy zseníliadrótot kell meghajlítani a nyuszi füleinek, és egy masni is jöhet a nyakába.

Forrás: Tasnády Ágnes
  • Csírázó tojások

Csíráztatni nemcsak Luca-napkor lehet, húsvétra is nagyon jól mutatnak ezek a zöld dekorációk. Ehhez készítsetek 3 perces lágy tojást, majd óvatosan nyissátok fel a tetejét, és kanalazzátok ki belőle a tojást. Néhány reggeliből össze is jön a kellő mennyiségű tojáshéj. Ebbe helyezzetek vizes vattát, és mehetnek is rá a magok, amelyek 7-9 nap múlva már teljes pompában fognak tündökölni. Ezt is lehet természetesen tovább díszíteni: a tojásokra kerülhetnek apró szemek, a búzából masnizhattok nyuszifüleket.

Forrás: alittledelightful.com
  • Őzikék, csibék, nyulak

Egyszerű, kevés eszköz kell hozzá, mégis látványos eredményt érhetsz el a tojásállatkákkal. Néhány megmaradt filcdarabbal, egy-két filctollal, vagy egy vékony ecsettel is sokféle állatot megalkothatsz. Persze a csibékhez nem árt egy kis toll, és az őzikék virágkoszorúját sem érdemes kihagyni, mert csodásak. Szóval irány a legközelebbi hobbibolt!

Forrás: laurenconrad.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.