Így kell a kotyogóval tökéletes kávét főzni

Forrás: shutterstock.com -
kotyogó kávéfőző kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kotyogóst mindenki ismeri, szinte minden háztartásban megtalálható és sokan használják nap mint nap. Azt viszont már valószínűleg kevesen tudják, hogyan kell az eszközzel igazán jó kávét főzni. Pedig a titok nyitja egyszerű.

Alfonso Bialetti 1933-ban találta fel a kotyogóst, de Magyarországon csak az 1990-es években, a kávékultúra fellendülésével vált igazán ismertté. Bár a szerkezet eljutott hazánkba, a használati utasításokkal nem mindenki van pontosan tisztában.

A kotyogóssal otthon főzött kávékról általánosságban elmondható, hogy keserűek, pedig a két dolog nem jár kéz a kézben. Ennek

oka, hogy a túlnyomó többség rosszul készíti, hiszen már az sem mindegy, hogy milyen vizet töltünk az eszközbe.

Így kell otthon tökéletes kávét csinálni Forrás: shutterstock.com

minél forróbb vizet kell beleönteni.

A másik alapvető hiba, amit gyakran elkövetünk az, hogy letömjük a kávét.

Ez azért baj, mert a víz nem tudja alaposan átmosni. Fontos továbbá, hogy a kotyogóson található biztonsági szelep fölé ne kerüljön víz, másként biztosan nem lesz aromatikus a kávé. „Ha betartjuk ezeket az íratlan szabályokat, akkor akár már 1 perc 40 másodperc után kijön a kávé. Így lesz a lehető legfinomabb, mert a kotyogós minimális ideig érintkezik a gőzzel, vízzel" – mondta a barista.

A kotyogós kávé a legjobb Forrás: apaksikave.hu

A kotyogósban főtt kávé koffeintartalma magasabb,

Görbe Nóra már nem hirdeti interneten az eladó házát: besokallthttp://www.life.hu/otthon/20180117-gorbe-nora-mar-nem-hirdeti-interneten-az-elado-hazat.htmlGörbe Nóra teljesen besokallt, ezért úgy döntött, változtat: otthona átjáróházzá vált az internetes hirdetések miatt, ezentúl másként próbálja meg eladni házát. Otthon--A nappali mutatja meg legjobban, hogy ki is vagy valójábanhttp://www.life.hu/otthon/20180115-a-nappali-berendezese-egyedulallo-es-csalados-verzio.htmlAz otthon közepe – igen, ez a nappali. Itt lazítasz egy fáradt nap után, beszélgetsz a barátaiddal, táncolsz egy házibuliban, de itt gyűlik össze a család is. Nos, nézzük meg, mekkora különbségek is vannak a nagybetűs Nappali és a családos nappali között. Otthon--Itt él Szabó Zsófi és családja - Videóhttp://www.life.hu/otthon/20180116-itt-el-szabo-zsofi-es-csaladja-video.htmlTévéstábot fogadott otthonában Szabó Zsófi és férje. A pár elárulta, az utóbbi hetekben szinte egyáltalán nem aludtak kisfiuk miatt, de ezt egyáltalán nem bánják. Otthon--Ettől meghatóbb ma már nem lesz: a hajléktalan kisfiú megkapta első ágyáthttp://www.life.hu/otthon/20180113-a-hajlektalan-kisfiu-megkapta-elso-agyat.htmlA Detroitban élő nyolc éves kisfúnak egy segélyszervezet tette lehetővé, hogy életében először legyen saját ágya.OtthonOrigoHalle Berry, Oscar-díjas hollywoodi színésznő otthona eladó http://www.life.hu/otthon/20180111-halle-berry-oscar-dijas-hollywoodi-szineszno-eladja-a-hazat.htmlAz amerikai színésznő régen még hajléktalanszállón is lakott, de ezt az időszakot már rég maga mögött hagyta. Jól látszik ez abból is, hogy a Csendes-óceánra néző álomotthonát hihetetlen, 3,79 millió dollárért árulja. Otthon--Ebben a fényűző lakásban él Ricky Martin férjével és gyerekeivelhttp://www.life.hu/otthon/20180111-ebben-a-fenyuzo-lakasban-el-ricky-martin-ferjevel-gyerekeivel.htmlVégre bepillantást engedett Beverly Hills-i otthonába Ricky Martin és férje. Tették ezt annak örömére, hogy a napokban összeházasodtak. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.