Az idei legjobb és legkeresettebb lakásdekorációs trendek

fashion week lakásdekoráció Pinterest bútorok lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén jóval többet foglalkoztunk otthonunkkal, mint az előző évben. A lakberendezési ötletek és tippek tárházában keresgélve számtalan gyöngyszemre lelhetünk, ezekből mutatjuk most meg a legjobbakat.

A Pinterest év végi beszámolója szerint, 2017-ben 75%-al nőtt a lakberendezéssel kapcsolatos pinek száma. Azaz, a felhasználók körében jóval népszerűbbek voltak a home decor jellegű megosztások a tavalyi évhez képest. Sőt, olyan kimutatást is közzé tettek, mely szerint az oldal használói 27%-al többet költöttek lakásdekorációra, mint azok, akik nem élnek ezzel az inspiráló lehetőséggel.

A keresések és pinek alapján, ezek lettek 2017 lakberendezési trendjei.

1. Az unalmas falaknak harangoztak

Csupán egy mintás tapétát vagy családi- és vászon képeket tudsz elképzelni a faladon? Akkor írd be a „wall art" szavakat a keresőbe, és ámulj. Olyan lenyűgöző dolgokat lehet venni és készíteni, melyek tükrözik a személyiségedet, és remekül formálhatóak, az épp adott otthon stílusodhoz.

Forrás: chromantics.com

2. Szobanövények újratöltve

Az idei év abszolút sztárjai a mintás levelű szobanövények. Nem csupán csodaszépek, de komoly lakberendezési szerephez is jutnak egy-egy jól megtervezett belső térben. Fontos azonban, hogy ezek többsége mérgező, így, ha kisgyermek vagy háziállat van a háznál, jobb, ha pontosan utána nézel. Így találod meg a legszebbeket; „patterned plants".

Fotó: Sarah Rhodes/abeautifulmess.com

3. Fémet a fémmel

Jövőre a réz és réz szín lesz a legtrendibb, ezt azonban megelőzte az idei év fémmámora. Rozsdamentes acél háztartási gépek és bútorok, metál fényű kárpitok és egyéb kiegészítők hódították meg az otthonokat. Elegánsak, letisztultak és merészek. Keresd őket a „mixed metals" szavakkal.

Forrás: Toronto Interior Design Group

4. A mennyezetek kilépnek a fényre

Mindig csak az unalomig nyűtt fehér plafonok a fejünk felett. Idén rengetegen szavaztak bizalmat az érdekes formáknak, színeknek, álmennyezeteknek. Ne hagyd üresen árválkodni a tiédet sem. Keress rá, és gyűjts ötleteket: „statement ceilings".

Forrás: Terris Lightfoot Contracting and Kelly Deck Design

5. Fürdőélményt mindenkinek

Növények, rattan bútorok, egy igazi trópusi fürdő hangulata. Ki ne vágyna ilyen fürdőszobára? Ha te is változtatnál a fürdőd stílusán, keress rá: „spa bathrooms".

Forrás: vintagerevivals.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.