Álomotthonok - Egy klasszikus berendezésű budai lakás

Forrás: lakberendezo.net -
enteriőr okoslotto2017 álomotthon klasszikus stílus lakberendezés lakberendező Szabó Ildikó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A külföldi álomotthonok mellett kellő figyelmet fordítunk a hazai gyöngyszemekre is. Most egy olyan csodás, budai lakást mutat be Szabó Ildikó lakberendező, amely a mostanában kissé mellőzött klasszikus stílust képviseli, némi csavarral. Ildikó sokoldalúságát mutatja, hogy épp olyan kreatív egy modern garzon berendezésekor, mint egy ilyen elegáns és gazdag részletekkel bíró dizájn esetén.

Ezt a munkát nagy örömmel fogadtam, hiszen mostanában a minimalista – modern - irányvonal fut leginkább. Így amikor ezt a megbízást megkaptam, örömmel vágtam bele. Egy jó lakberendező nem csupán egyfajta stílusban jártas, bár értelemszerűen vannak kedvencei. Számomra az egyik ilyen a klasszikus – nyilván bizonyos kereteken belül.

Egy jó lakberendező nem csupán egyfajta stílusban jártas, bár értelemszerűen vannak kedvencei. Számomra az egyik ilyen a klasszikus - mondta Szabó Ildikó Forrás: lakberendezo.net

A lakás mérete 68 négyzetméter. A belmagassága sajnos egy picit alacsony ehhez a stílushoz, de a végeredményen ez egyáltalán nem érezhető. A burkolatokon nem változtathattam, igaz, szép faparketta volt letéve, tehát nem is lett volna rá feltétlenül szükség. A fürdőszobákon nem alakítottam semmit.

A tervezést most is egy hosszasabb beszélgetés előzte meg, amikor felmértem ügyfelem igényeit a lakás berendezésével kapcsolatban.

Elmondta, hogy két kicsi unokája van, akiknek szeretne egy-egy varázslatos gyerekszobát kialakíttatni.

A megrendelőnek két kicsi unokája van, akiknek szeretett volna egy-egy varázslatos gyerekszobát kialakíttatni Forrás: lakberendezo.net

Természetesen ugyanúgy a klasszikus irányvonalat megtartva. Innentől fogva gyakorlatilag szabad kezet kaptam mindenben. Készítettem berendezési alaprajzokat. Látványtervekre nem volt szükség, mert ügyfelem megbízott bennem. Persze voltak részletek, amiket megrajzoltam, nehogy félreértsük egymást.

Minden terméket kiválasztottam - bútorok, textilek, szőnyegek -, majd elmentünk együtt, és mindent megmutogattam. A megrendelés után elég hosszasan kellett várni a bútorokra, így végül 5 hónap telt el az első találkozásunk és a lakás végleges kialakítása között.

A munka során lehetőségem nyílt válogatni a LineAntika csodálatos olasz bútorai közül.

A bútorüzlet olasz tulajdonosa - bár eredeti szakmáját tekintve bútorrestaurátor - új termékeket forgalmaz. Tehát az ide betervezett bútorok nem régiségek. Maximális segítséget kaptam tőle, minden felmerülő problémára megtalálta a megoldást.

Szabó Ildikó: ,,A munka során lehetőségem nyílt válogatni a LineAntika csodálatos olasz bútorai közül" Forrás: lakberendezo.net

Különböző szobák, személyre szabva

A kislány szobájába a királylány stílust próbáltam behozni, úgy érzem, a szoba adottságaihoz képest sikeresen. Itt fehér bútorokat használtam, rózsaszínnel feldobva. Került be rajztábla, tükör... minden, amire egy lánykának szüksége lehet.

A kisfiúnál fiúsabb színvilágot használtam. Mivel nagyon picike a szoba, túl nagy játékterem nem volt. Az ágy különlegessége, hogy bár magasan van, az ágyazás megkönnyítésére lehajtható és visszafordítható. A helykihasználás miatt választottam ezt, ami alá egy íróasztalos rész került.

Ildikó a kislány szobájába a királylány stílust próbálta behozni, míg a kisfiúnál fiúsabb színvilágot használt Forrás: lakberendezo.net

A felnőtt hálószobában egyetlen helyre kerülhetett a gardróbszekrény, ez meghatározta a többi bútor elhelyezését is. Bútorozás tekintetében ez egységes a nappalival, így aztán ide betettem egy kis olvasófotelt, amit szükség esetén át lehet vinni a nappaliba, hiszen pontosan ugyanolyan stílusú.

Az összes bútor nagyon különleges, de az ágy feletti tükör egy igazán exkluzív darab, neves olasz tervező műve.

Szabó Ildikó, lakberendező

"Lakberendezőként igyekszem ügyfeleim igényeit magas színvonalon kielégíteni, bármilyen stílusú teret is szeretnének. Természetesen nekem is vannak kedvenc stílusjegyeim, és vannak olyanok, amikben nem vagyok annyira jó, bár igyekszem ezen a téren is képezni magam. Szeretem a kihívásokat, és szeretem, ha nem mindig ugyanazt a stílust kell a lakásokba tervezni. Nagy felüdülést jelent, ha végre valaki egy klasszikus stílusú, egy kaliforniai stílusú, esetleg egy angol stílusjegyekben bővelkedő lakást szeretne.
Nagyon fontos számomra, hogy megtaláljuk egymással a hangot, némi szimpátia alakuljon ki közöttünk, hiszen gyakorlatilag „együtt élünk" ezalatt a néhány hónap alatt, amíg a tervezés folyamata zajlik. Olyan mélységekben kell beengedjenek az életükbe az ügyfeleim, hogy a bizalom elengedhetetlen."

A nappaliban a bútorok és a függönyök mellett szükséges volt egy kicsit dekorálni a falakat, ezért polisztirol díszlécekkel körbekerített tükrök és textiltapéták kerültek a falra. Ebben a helyiségben a sarokban lévő pici íróasztal a kedvencem.

A nappaliban a bútorok és a függönyök mellett szükséges volt egy kicsit dekorálni a falakat, ezért polisztirol díszlécekkel körbekerített tükrök és textiltapéták kerültek a falra Forrás: lakberendezo.net

Első körben a konyhabútorhoz nem nyúltam, mivel azonban egy térben van a nappalival, ezért szükségessé vált. Mindösszesen annyit tettem, hogy ugyanebből a stílusból, anyagból gyártattam az olasz gyárral ajtófrontokat és lábazatot. Tökéletes lett az összhatás.

Ezekkel ronthatod el otthonod hangulatát! - Lakberendezési tippek, trükkökhttp://www.life.hu/otthon/20171112-ezekkel-ronthatod-el-otthonod-hangulatat-lakberendezesi-tippek-trukkok-nappali.htmlSzépen berendezted a szobát, látszólag minden a helyén van, és te elégedetten dőlsz hátra. Nos, ne tedd! Mutatunk négy olyan hibát, amit elkövethetsz, és melyektől az egész hangulatát dobhatod a kukába. Otthon--Álomotthonok - A legendás Playboy-villahttp://www.life.hu/otthon/20171112-alomotthonok-a-legendas-playboy-villa-los-angeles-hugh-hefner.htmlA Los Angeles-i villa az 1970-es években indult el a legendává válás felé, bár jóval korábban épült. Miután Hugh Hefner és így a Playboy megvásárolta, a nyuszilányoktól és aktuális hírességektől, milliomosoktól hemzsegő partik hangos visszhangot kaptak. Számos reklám, TV-shownak adott otthont. Tudj meg mindent erről a híres házról! OtthonOrigoInterjú egy ingatlanspecialistával – Ez várható 2018-ban a lakáspiacon!http://www.life.hu/otthon/20171109-roder-miklos-ingatlanspecialista-2018-lakaspiac-vetel-eladas-befektetes-kiadas-berles.htmlAz ingatlanpiac változásairól, azok hatásairól és jelenlegi tendenciákról Róder Miklóssal, az országosan jelen lévő SMART Ingatlan hálózat Értékesítési vezetőjével beszélgettünk. Otthon--TIKKU, avagy a kedvedre összeállítható mikroházhttp://www.life.hu/otthon/20171109-tikku-avagy-a-kedvedre-osszeallithato-mikrohaz-hazepites-garzon.htmlEgy finn vállalat Helsinkiben azt akarja, hogy a várostervezők újragondolják a lakóépületeket. Terveztek egy mikro-apartmant, mely lényegében bárhol felállítható, valamint igen kis helyigénnyel bír. Ez lenne a jövő? Abszolút elképzelhető. Otthon--A világ legdrágább lakosztálya - Közel 10 évnyi fizetés egy éjszakáérthttp://www.life.hu/otthon/20171102-a-vilag-legdragabb-szallodai-lakosztalya-genf-hotel-president-wilson.htmlAzt gondolod, hogy jártál már luxusszállodában? Ne hidd! Hogy mi a fényűzés, azt most itt tudhatod meg! Buja és őrült élményre invitálunk, melyért csupán 80 000 dollárt kell fizetned éjszakánként. Otthon--Buborékház az Azúr-parton, avagy a híres divatmágus, Pierre Cardin villájahttp://www.life.hu/otthon/20171022-buborekhaz-az-azurparton-pierre-cardin-villaja-le-palais-bulles-cote-dazur.htmlA Le Palais Bulles egy magyar származású építész műalkotása. Antti Lovag 1975-1989 között dolgozott ezen az egyedülálló házon, mely mást jelent akkori és mostani tulajdonosának. A buborékvilla csodás helyen épült, a Côte d'Azur egy sziklás részén, a tenger felett terül el ez a minden szempontból hihetetlen ingatlan. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.