Nyár végi kertrendezési last minute ötletek

kert kertrendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt napokban ízelítőt kaptunk abból, hogy bizony a csodás nyár nem tart örökké. Ám ez nem jelenti azt, hogy a kert adta nyugalmat, pihenést és alkalomadtán pezsgést ne élvezhetnéd még hosszú heteken át!

A kert mindenki számára mást jelent; az angolos, fákkal tarkított bujaságot, a letisztult, rendezett pázsitot, a veteményessel gazdagított meghittséget. A kényelem és praktikusság azonban mindenki számára fontos.

Egy csendes, rendezett kert kiváló helyszín lehet a kikapcsolódásra Forrás: Pressloft

Láblógatós terasz

Érdemes a padlót kövekkel, faburkolattal lefedni, így jobban elszeparálódik és egy csodás külön egységet képviselve emelkedik ki a kertből. Nem mellékes, hogy így a műanyag székeket magad mögött hagyva, választhatsz kültéri kanapét és fotelt, melyben sokkal kényelmesebben élvezheted a nyár végi nyugalmat, várhatod a grillen illatozó finomságok elkészültét.

Érdemes a padlót faburkolattal lefedni, így jobban elszeparálódik és egy csodás külön egységet képviselve emelkedik ki a kertből Forrás: Pressloft

Ma már ér a terasz dísztárgyakkal való elhalmozása; itt egy leszúrt fáklya, ott egy dísz madáretető, az asztalon mécses garnitúra, a ház falán egy kellemes kép.

Élményekben gazdag kert

Tűzdeld meg némi napozóággyal, ringasd magad egy délutáni kellemes alvásba a hintaággyal, tégy zsúrkocsira finom limonádét. A gyerekeknek alakíts ki egy külön szekciót, ahol a mini homokozóban és a kis házban kiélhetik a kert adta szabadságot.

Az egyedi, saját stílusodban megjelenő „garden", szintén egyszerű feladat, csempéssz valami különleges elemet a kertedbe Forrás: Pressloft

Az egyedi, saját stílusodban megjelenő „garden", szintén egyszerű feladat; kerti törpék és egyéb kerámia figurák, cserépbe ültetett dísznövények, egy elkerített konyhakert. A kertet gondozni is kell, de többszörösen meghálálja a törődést, az illatok, a nyugalom, a saját tér érzete kárpótol a fűnyírásért, sövényvágásért és az esti unalomig tartó locsolásért.

Tavasztól őszig a kert a családi élet legfontosabb színhelye

Úgy tűnik, hogy a kertünk családi életünk fontos színhelye: itt tartjuk a születésnapokat, névnapokat, házassági évfordulókat és esküvőket. A többség egyetért azzal, hogy ünnepelni igazán kellemesen a kertben lehet. A kertet a hétköznapokban is rendszeresen használjuk... Tudj meg többet a magyarok "kerti" szokásairól!

Még mindig nem késő kialakítanod a számodra megfelelő kerti életteret, hiszen ősszel új arcát csodálhatod és élvezheted. Ugyan, ekkor már érdemes kinti pokrócokat is beszerezned, de egy apró tábortűz mellett, nyárson készített vacsorával a tányérodon a stressz feloldása is könnyebben fog menni.

1. Hintaágy Electronic star 136.910 forint 2. Kültéri sarokkanapé Ikea 198.910 forint 3. Kültéri tárolópad IKEA 19.900 forint 4. Kerti bútor szett Mall.hu 129.990 forint 5. Napozóágy Minitoys 25.350 forint 6. Grillsütő Tchibo 34.995 forint 7. Nyugágy Akcióskert 55.990 forint Forrás: Life.hu
Lakberendezési ötletek – Gyermek- és tiniszoba kialakításahttp://www.life.hu/otthon/20170731-lakberendezesi-otletek-gyermek-es-tiniszoba-kialakitasa.htmlEgy gyerekszoba berendezésére számtalan mintát találsz, melyek gyakran megidézik gyermekkorodat, vagy épp távol repítenek tőle. Ám sose dönts egyedül! Mivel otthonod, ezen szobáját elsősorban nem Te, hanem gyermeked használja, így közösen kell megálmodnotok azt az enteriőrt, mely megadja számára az „én birodalmam” érzést. Otthon--A hónap színe a tengerzöld - Remekül kombinálható színhttp://www.life.hu/otthon/20170731-a-honap-szine-a-tengerzold-remekul-kombinalhato-szin.htmlA zöld és kék nyugodt harmóniája jelenik meg a tengerzöldben. Ez a mély, tónusos szín volt 2014-ben az év választottja! Használd bátran! Nehéz vele túlzásba esni, de hogy mivel is mutat igazán jól; nos, ebben segítünk neked! Otthon--Rózsaminta a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20170727-rozsaminta-a-lakberendezesben-vintage.htmlA rózsaminta lehet romantikus, elegáns, femme fatale, csajos...számtalan formában és színben használhatod otthonod díszítésére. Keverheted más stílusokkal, de vigyázz, mert nem mindegy, hogy ezt miként teszed! Segítünk, hogy az arányokat meg tudd tartani.Otthon--Kavicsból és kőből készít képeket a magyar alkotóhttp://www.life.hu/otthon/20170717-kavicsbol-es-kobol-keszit-kepeket-a-magyar-alkoto.htmlA kövek és kavicsok a talpunk alatt, kezünkből a vízbe hullva élik életüket. Ám, egy magyar alkotó új életet adott nekik, így a természet ezen szilárd elemei, otthonunk csodás díszévé válnak. OtthonOrigoVirágdíszek az otthonodba, a nyári csillagjegyek nyománhttp://www.life.hu/otthon/20170712-viragdiszek-az-otthonodba-lakasba-a-nyari-horoszkopok-jegyeben.htmlA nyár arról szól, hogy mindent kényelmesebben és könnyedebben közelítünk meg, több pozitív energiát engedünk be az életünkbe. Ebben szeretnénk most segíteni neked az adott nyári csillagjegyek által ihletett, csodaszép és üde virágkompozíciókkal, amelyekkel az év legfelszabadultabb évszakát ünnepelheted otthon. OtthonOrigo7 lélegzetelállító strand, melyek látványától azonnal utazni támad kedvedhttp://www.life.hu/otthon/20170608-7-lelegzetelallito-strand-melyek-latvanyatol-azonnal-utazni-tamad-kedved.htmlA világ számos csodát tartogat számunkra, vannak gyönyörű városok, épületek, emlékművek, ám sokunk nyaraláskor csak élvezni akarja a nyugalmat, a pihenést egy tengerparton, ahol kristálytiszta a víz és puha homok simítja a talpunkat. Összegyűjtöttünk pár fantasztikus partot, melyek egy része könnyen elérhető, másokhoz már repülőre, vagy épp hajóra kell szállni, egyben azonban megegyeznek; mérhetetlenül különlegesek. OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.