Házi praktikák, amiket semmiféleképpen ne próbálj ki!

praktika takarítás otthon filléres házi praktika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tény és való, hogy vannak olyan filléres házi praktikák, amik tökéletesen működnek, és amikkel bátran helyettesíthetsz például takarítás közben egy-egy drága bolti, vegyszerekkel teli tisztítószert. Az internet forgatagában azonban olyan trükkökbe és tippekbe is könnyen belebotlik az ember, amik nemhogy hasznosak lennének, de könnyen kárt is okozhatnak. A következőkben ezekből válogattunk.

Hajlakk és a függönyök

Lehet, hogy a barátnőd azt tanácsolta, vagy esetleg a neten olvastad, de ne! Ne próbáld meg a függönyöket hajlakkal tisztábban és színesebben tartani. Hidd el, azon kívül, hogy a szövet ragacsos lesz, semmit nem érsz el vele.

Ne próbáld meg a függönyöket hajlakkal tisztábban és színesebben tartani Forrás: Thinkstock

Újságpapír mint ablaktörlő

Egyesek esküsznek az újságpapírral való ablaktörlésre, pedig hát ez sem feltétlenül egy túl jó megoldás. Megeshet, hogy a tinta a papírról maszatot vagy pecsétet hagy maga után az ablakpárkányon, nem is beszélve arról, hogy az újságpapír nem szívja magába a szennyeződéseket úgy, ahogy például a mikroszálas törlőkendők.

Az öntisztuló teflonserpenyő

A teflonedények tisztítása nem könnyű feladat, talán ezért is terjedt el az a tévhit, hogy ezeket az edényeket nem szabad mosószerrel mosni, sőt, olyat is hallani, hogy egyáltalán nem szabad őket elmosni, elég, csak egy papírtörlővel vagy ruhával áttörölni. Nos, sajnos jelenleg egy serpenyő vagy edény sem tud öntisztító üzemmódba kapcsolni, így, ha jót akarsz, igenis ajánlatos használat után szivaccsal és mosószerrel elmosogatni.

A teflonedények tisztítása nem könnyű feladat Forrás: Thinkstock

Sóval a színfakulás ellen

Tény, hogy a só az ételeket megízesíti, a ruhák színét viszont nem fogja megóvni. Lehet, hogy te is hallottál már arról a praktikáról, miszerint a színes ruhákat sós vízben áztatva meg tudod védeni a fakulástól. Akár hallottál róla, akár nem, az a tanácsunk, hogy ne próbáld ki. Hidd el, nem fog segíteni. Ha mindenképpen fel szeretnéd venni a harcot a fakulás ellen, jó néhány erre kifejlesztett mosópor és öblítő közül válogathatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.