Golyós vagy stiftes dezodor? Veszélyes nyári fertőzések, így figyelj a higiéniára

Forrás: Youtube -
nyári fertőzések higiénia Nyár dezodor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyári kánikulában a szokásosnál is jobban kell figyelni a higiéniára és a fertőzésekre. Mit kell tennünk, ha az izzadásról és az izzadásgátló dezodorokról van szó?

Intim tisztálkodás - A legfontosabb, amit soha ne hagyj ki!

Tisztázzuk, hogy miért is szükséges a szokottnál is fokozottabban figyelni a tisztálkodásra nyáron! A kánikulában a meleg, nedves környezetben a különböző baktériumok és gombák könnyebben kialakulhatnak, a fertőzés veszélye kimagaslóan magas. Arról már néhány hete írtunk, hogy a legfontosabb szabály, ha strandolni mész az, hogy mindig zuhanyozz le, mielőtt a medencébe lépnél. De az is nagyon fontos, hogy vécézés után használj bidét, vagy zuhanyozz le!

Zuhanyozz le, mielőtt a medencébe mész! Forrás: Giphy

Kerüld a közös törülköző használatát, és használj olyan szappant, mosakodógélt az intim tisztálkodáshoz, amelyek segítségével nem borul fel az intim területek savas közege, vagy segít visszaállítani azt.

A fertőzéseken kívül a különböző bőrsérülésekre, így a napégésre vagy a szőrtelenítést követő kiütésekre is figyelni kell. Lehetőség szerint főleg hónalj- és intim szőrtelenítés után 1 nappal ne menjünk vízbe, és ne feküdjünk ki a tűző napra.

Beszéljünk végre az izzadásról!

Szeretnénk elkerülni, de nem nagyon lehet: nyáron bizony izzadunk. Amint kilépünk a légkondis lakásból a 40 fokba, szakad rólunk a víz. A legfontosabb, hogy ilyenkor zuhanyozzunk többször, de ne szárítsuk ki a bőrünket a nem megfelelő szappan vagy tusfürdő használatával! Kerüljük a műszálás ruhákat! Jól szellőző pamut ruhákat, és ami még lényegesebb, fehérneműt hordjunk! Az izzadást persze még ezzel sem lehet kikerülni, de kényelmesebben érezhetjük magunkat a hőségben.

Kerüld a műszálas ruhákat! Forrás: Youtube

Amikor izzadunk, egy jellegzetes szagot érezhetünk magunkon, ezért pedig egy baktérium a felelős. A különböző golyós dezodorok és stiftek olyan antibakteriális anyagokat tartalmaznak, amik visszatartják ezt a szagot.

A szagot tehát nem érezzük, de az ezért felelős baktérium attól még ott van! Ezért fontos, hogy soha, senkivel ne használj közös dezodort (főleg golyóst és stiftes változatot!), így ugyanis átadhatjátok egymásnak a különböző baktériumokat és gombákat.

Senkivel ne használj közös dezodort! Forrás: Giphy

Mi micsoda? – Kisokos

  • Dezodor - A dezodorok segítségével a verejték szagtalan marad, de maga az izzadás nem szűnik meg.
  • Izzadásgátló – Ezek a termékek a hónaljizzadást szabályozzák. A különböző készítményekben található alumíniumsók szűkítik a verejtékmirigyek kivezetésének felső részét, így csökkentik az izzadást, valamint akadályozzák a baktériumok kifejlődését.

GOLYÓS DEO vagy STIFTES DEZODOR?

Szavazz még több nyári dilemmára gyűjtőoldalunkon!

Gyanta vagy borotva? Így szőrteleníts nyáron!http://www.life.hu/nyaridilemmak/20170611-gyanta-vagy-borotva-igy-szortelenits-nyaron.htmlIgaz, egész évben harcolunk a nemkívánatos szőrszálakkal, nyáron, amikor végre bikinire vetkőzünk, teljesen hibátlan testet szeretnénk, amibe az is beletartozik, hogy tökéletesen szőrmenteset. De hogyan lehet ezt elérni, és mire kell figyelni a nyári szőrtelenítés kapcsán? Most eláruljuk! Nyári DilemmákThinkstockSminkkel vagy smink nélkül? Szépségtippek nyárrahttp://www.life.hu/nyaridilemmak/20170607-ilyen-a-tokeletes-nyari-smink.htmlA szikrázó napfényben is fenséges lehet a megjelenésed, ha csillogó az arcbőröd, illetve ha vitaminokban gazdag textúrát választasz, és bronzosító púderekkel, fényekkel fokozod a hatást. Íme, Larion Oscar nyári sminktippjei! Nyári Dilemmák--Kemping vagy apartman? Legyél szabad az utazásod alatt, elérhető áronhttp://www.life.hu/nyaridilemmak/20170622-kempingben-vagy-apartmanban-foglalj-szallast-nyaralaskor.htmlHa nyaralni mész, de nem akarod, hogy a pihenésre fordított pénzed nagy része a szállásra menjen el, két választásod van: kempingben foglalsz szálláshelyet vagy apartmanházat, -szobát bérelsz. De a kettő közül vajon melyiket érdemes? Nyári DilemmákThinkstockFlipflop vagy szandál? Ezek a legmenőbb nyári lábbelik!http://www.life.hu/nyaridilemmak/20170611-flipflop-vagy-szandal-ezek-a-legmenobb-nyari-labbelik.htmlNincs még egy olyan szezon, amikor ennyiféle lábbeli közül lehetne választani. A nyári papucsok és szandálok tárháza elképesztőn színes és változatos, így biztosan megtalálod a nekedvalót! Nyári Dilemmák--Egyrészes fürdőruha vagy bikini? Neked melyik jön be jobban?http://www.life.hu/nyaridilemmak/20170609-egyreszes-furdoruha-vagy-bikini-a-nyar-legmenobb-darabjai.htmlAz elmúlt éveket a bikinik uralták, 2016-ban viszont már újra az egyrészes fürdőruhákkal barátkoztunk. A viszontlátás annyira sikeres lett, hogy idén szinte már lenyomják a bikiniket az egyberészes fazonok! Neked melyik jön be jobban? Nyári Dilemmák--Hova tegyem a gyereket nyáron? A legnagyobb dilemmákhttp://www.life.hu/nyaridilemmak/20170601-hova-tegyem-a-gyereket-nyaron-a-legnagyobb-dilemmak-taborok-nagymamak.htmlA nyári szünet a kicsiknek maga a felhőtlen kikapcsolódás, a felnőttek számára ugyanez megoldandó probléma. Hová tegyük a gyereket, hogy ő is jól érezze magát és mi is nyugodtan indulhassunk minden nap a munkába, tudván, hogy jó helyen van és vigyáznak rá? Nyári Dilemmák--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.