szépségápolás Nyár smink nyári smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szikrázó napfényben is fenséges lehet a megjelenésed, ha csillogó az arcbőröd, illetve ha vitaminokban gazdag textúrát választasz, és bronzosító púderekkel, fényekkel fokozod a hatást. Íme, Larion Oscar nyári sminktippjei!

A nagy melegben pórusaink kitágulnak, ezért legyél körültekintő a sminked elkészítésekor. A hőérzetünk is másképp alakul, úgyhogy ne feledkezz meg a külső-belső vízháztartásról. Ezen túl csak néhány apróságra van szükség, hogy szebb és tartósabb legyen a sminked, és elkerüld, hogy elmásszon a helyéről, vagy éppen berepedezzen.

Nyáron még inkább figyelj oda a külső és belső hidratálásra! Forrás: Thinkstock

A bőrtípusnak megfelelő arctisztítás, illetve az azt követő hidratálás elengedhetetlen a profi sminkhez. Utóbbihoz válassz vízbázisú, könnyű szerkezetű hidratálót, ami gyorsan felszívódik. A kozmetikumokban ugyan fellelhető némi fényvédő, de egy forró nyári napon mindenképpen kend be az arcodat külön fényvédő termékkel is. Ha nincs sok időd megvárni, míg beszívódik, kissé itasd fel a felesleget. Ezután jöhet a pórusminimalizáló báziskrém az egyenletes, szép bőr kialakításhoz, majd egységesítsd bőrszínedet egy könnyű BB vagy CC krémmel. Ügyelj rá, hogy színe megegyezzen a jelenlegi bőrszíneddel, hisz akkor marad észrevétlen. Orcáidat élénkítsd bronzosítóval, amitől azonnal nap csókolta lesz a megjelenésed. Highlighttal hangsúlyozd a szemzugot, az arccsontot és a kupidóívet.

Szemöldöködet áttetsző szemöldökbalzsammal fésüld meg. A szemfestéshez válassz tartós szemhéjkrémet, a nyári szezon slágerszíne az aranyló bronz szín. Gyönyörűen mutat a világos és a napbarnított bőrszínen is. A még izgalmasabb tekintet eléréséhez egy pici fekete krémtust satírozz a szempillák tövébe, majd kontúrmentesen mosd össze a bronz árnyalattal. Ezáltal kontrasztosan vibráló lesz a tekinteted, már csak fel kell tenni a koronát. Természetes hatású, barna szempillaspirállal fesd ki pilláidat, amitől ellenállhatatlanul izgalmas lesz az összhatás.

A nyári szezon slágerszíne az aranyló bronz Forrás: Thinkstock

Fokozd ezt a fülledt érzékiséget ajkaidon is. Válaszd a szezon legizgalmasabb nude árnyalatai közül a fahéj vagy a jegeskávé színt. Lehet matt, akkor a fényes szemfestésed még ragyogóbb lesz, ám ha fényes, csillogó szájfényben ragyogsz, az ajkaidat teltebbnek mutatja. Válassz kedved szerint, és ragyogd túl a napot!

Tipp

Ha napozni szeretnél, vagy kifejezetten strandra mész, akkor kerüld a sminket. Egy vízálló szempillaspirál még belefér, de az alapozóról mondj le. Helyette fényvédőkrémekkel kényeztesd az arcodat, illetve különböző arcpermetekkel frissítheted fel magad a strandon.

SMINKKEL vagy SMINK NÉLKÜL?

Szavazz még több nyári dilemmára gyűjtőoldalunkon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.