Hibernálnak, majd forró vízzel élesztenek újra egy halat: videó

hibernálás videó friss diplomás hal tartósítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bejárta az internetet az a videó, amelyen egy halat élve lefagyasztanak, majd nem sokkal később forró vízbe helyezik, hogy feléledjen. Minden bizonnyal ez egy új módszer a frissen tartásra, ám kérdés, hogy mennyi állatbarát ez a módszer?

Állítólag már Japánban használják a halászok azt a technikát, amellyel a halakat hibernálják, majd forró vízben újra felélesztik őket a könnyebb szállíthatóság és a frissen tartás érdekében.

Egy erről készült videó most bejárta az internetet, és világszerte felháborodást keltett. A videóra a Bors bukkant rá. Egy hatalmas halat lefagyasztanak, jégre tesznek, majd a teljesen mozdulatlan és fagyott állatot forró vízbe teszik. Ekkor hirtelen feléled és megmozdul. Nem kérdés, hogy így frissebb húst kaphatnak a megrendelők, de az kérdés, hogy mennyire állatbarát ez a módszer.

Időjárás: szeles napok jönnekhttp://www.life.hu/news/20181204-idojaras-szeles-napok-jonnek.htmlA ködös, esős időt hamarosan erős szél váltja fel. News--Elképesztő fotók: sárga hó esetthttp://www.life.hu/news/20181204-sarga-ho-esett-kinaban.htmlNagyon meglepődtek kora reggel a kínai Ürümcsi város lakói, mikor kinéztek az ablakon: mindent sárga hó borított.NewsOrigoFordulat az eltűnt villanyszerelők ügyében: megtalálták Orlik Vilmos autójáthttp://www.life.hu/news/20181203-fordulat-az-eltunt-villanyszerelok-ugyeben-megtalaltak-orlik-vilmos-autojat.htmlÚjabb bizonyíték került elő az eltűnt villanyszerelők, Orlik Vilmos és Mácsik Zoltán ügyében. A három éve eltűnt villanyszerelő autóját megtalálták a gyanúsított É. Imre egyik rokonánál. NewsOrigoA szombathelyi trafikrablót kiskorú veszélyeztetéséért is elítélhettékhttp://www.life.hu/news/20181203-a-szombathelyi-trafikrablot-kiskoru-veszelyezteteseert-is-elitelhettek.htmlNem először vétett a törvény ellen a szombathelyi trafikrabló, K. Aladár. A férfit 30 évvel ezelőtt halálra ítélték, amiért megölte a 11 éves Anitát. Úgy tűnik, hogy nemcsak ez terheli a lelkét, hanem néhány évvel ezelőtt kiskorú veszélyeztetéséért is elítélhették. News--Durva változás jön az időjárásban: 27 fokot ugrik a hőmérséklethttp://www.life.hu/news/20181201-idojaras-jovo-heten-nem-lesznek-durva-minuszok.htmlAz időjárás mindig tartogat meglepetéseket, ez most sem lesz másként: a jövő héten nem kell durva mínuszokkal számolnunk. NewsOrigoKoporsós temetés helyett lebomló kapszula: fa növekszik az elhunytak testébőlhttp://www.life.hu/news/20181201-koporsos-temetes-helyett-lebomlo-kapszula-fa-novekszik-az-elhunytak-testebol.htmlKoporsós temetés helyett lebomló kapszulákba kerülnének az elhunytak maradványai, amelyből egy új élet fejlődne. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.