Hidat neveznének el az Angliában élt magyar hajléktalanról

Anglia hajléktalan híd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hónapja hunyt el a magyar hajléktalan, aki megszépítette egy angliai kisváros lakóinak napjait. Hősként tisztelték a férfit, és hidat neveznének el róla, miután a múlt hónapban leukémiában életét vesztette.

Megszépítette a Bath nevű angliai kisvárosban élők életét a magyar hajléktalan, Kakas István. Nagyon sokan szerették és ismerték a férfit, akit halála után is hősként tisztelnek, nem véletlenül: kimentett egy családot a folyóból. Egy kislány biciklizés közben esett át a híd korlátján, az apukája utána ugrott, de mindketten fulladozni kezdtek. Ekkor érkezett István, aki megmentette az életüket.

A Halfpenny híd Bath városában Forrás: Origo


Tettéért kitüntetést is kapott, a Mayor's Citizen Awardot. Nemcsak ezért szerették azonban Istvánt a helyeik, aki a Halfpenny híd állandó lakója volt, hanem azért is, mert szépen kidíszítette a hidat, és mindenkihez volt egy jó szava. Az átjáró most is fel van díszítve, de a férfi tiszteletére gyújtott mécsesekkel. István a múlt hónapban halt meg leukémiában, de a lakók nem felejtették el őt. Ott emlékeznek rá, ahol a legtöbb időt töltötte, és szeretnék, ha a híd az ő nevét viselné. A temetését is ingyen vállalta a helyi Szent Mátyás-templom, és emléktáblát is készítenek a hídra – írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.