Stephen Hawking Rövid válaszok a nagy kérdésekre című könyve tele van előrejelzésekkel

Forrás: AFP/Jean-Régis Roustan -
elméleti fizikus Isten Stephen Hawking előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Londonban mutatták be Stephen Hawking utolsó, Rövid válaszok a nagy kérdésekre című könyvét. Az elméleti fizikus számos előrejelzést adott a következő 100 évre vonatkozóan, többek közt arról, létezik-e szerinte Isten vagy hogy léteznek-e más intelligens lények az univerzumban. Stephen Hawking szerint a Földet egy napon a szuperemberek generációja lakja majd, akik szerinte a jómódú emberek közül kerülnek ki, akik képesek lesznek a saját és a gyermekeik DNS-ét is szerkeszteni, hogy ellenállóbbak legyenek a betegségekkel szemben, és erősebb legyen a fizikumuk.

A DailyMail összefoglalója szerint az alábbi 10 kérdésre adta meg a választ Stephen Hawking.

Létezi-e Isten?

Nem. Senki sem irányítja a világmindenséget.

Hogyan kezdődött mindez?

Egy forró ősrobbanással.

Vannak más intelligens lények az univerzumban?

Egész biztosan vannak. A számukra küldött válaszokkal viszont óvatosnak kell lennünk addig, amíg egy kicsit fejlettebbek nem leszünk.

Forrás: AFP/Jean-Régis Roustan


Megjósolhatjuk a jövőt?

Nem és igen. Az alapvetések lehetővé teszik, hogy megtegyük, de túlságosan bonyolult ahhoz, hogy megtegyük.

Mi van a fekete lyuk belsejében?

Fekete lyukba esni nem tanácsos. Ha annak csillagtömegnyi mérete van, még azelőtt spagettit csinál belőled, hogy elérnéd az eseményhorizontot.


Lehetséges az időutazás?

Jelenlegi ismereteink szerint nem zárható ki, hogy képesek lennénk visszafelé utazni az időben.


Életben maradunk a Földön?

Van jövője a jelenlegi világrendnek, de teljesen más lesz.


Benépesíthetjük a világűrt?

Úgy gondolom, a következő 100 évben a Naprendszer bármely pontjára képesek leszünk elutazni.


Leigáz bennünket a mesterséges intelligencia?

A szuperintelligens AI-k tökéletesek lesznek a célok elérésében, de ha az nem egyezik a miénkkel, komoly bajban leszünk.


Hogyan alakíthatjuk a jövőnket?

Mindig a csillagok felé nézz, és ne a lábad elé.

Szombatra itt a hidegfront: időjáráshttp://www.life.hu/news/20181019-szombatra-itt-a-hidegfront-idojaras.htmlPénteken még jó idő lesz - bár eső előfordulhat - de az előrejelzések szerint ezzel vége is a vénasszonyok nyarának és itt az igazi ősz. NewsOrigoKellemes őszi idő várható a hétvégérehttp://www.life.hu/news/20181004-kellemes-oszi-ido-varhato-a-hetvegere-oktober-idojaras.htmlThinkstock50 millió Facebook-fiókot törtek felhttp://www.life.hu/news/20180929-50-millio-facebookfiokot-tortek-fel.html50 millió Facebook-felhasználó fiókjához fértek hozzá hekkerek egy biztonsági rés miatt – írja a New York Times a cég közlése alapján. NewsOrigoÚjabb tejet hívtak vissza szennyeződés miatt, most az Auchan termékét vonták ki a forgalombólhttp://www.life.hu/news/20180929-ujabb-tejet-hivtak-vissza-szennyezodes-miatt-az-auchan-termeket-vontak-ki-a-forgalombol.htmlA minap a Spar egyik tejét kellett szennyeződés miatt visszahívni, ezúttal pedig az Auchanban kapható 1,5 százalékos UHT tejjel van gond, amit szintén szennyeződés miatt visszahív a Nébih. Az áruház azt ígéri a vásárlóinak, hogy aki visszaviszi az érintett tejet, annak kifizetik az árát. A termék természetesen lekerült a polcokról. News--Elfogták az 1-es villamoson tűvel szurkáló férfithttp://www.life.hu/news/20180929-elfogtak-az-1es-villamoson-tuvel-szurkalo-ferfit-a-rendorok.htmlA Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2018. szeptember 10-én 10 óra 25 perc körül injekciós tűvel megszúrta utastársát az 1-es villamoson, az Erzsébet királyné útja és Zugló vasútállomás megállók között. News--Meghalt a Chas And Dave nevű zenekar sztárja, Chas Hodgeshttp://www.life.hu/news/20180923-meghalt-a-chas-and-dave-nevu-zenekar-sztarja-a-74-eves-chas-hodges.htmlMeghalt a Chas And Dave nevű zenekar sztárja, a 74 éves Chas Hodges szombat reggel. A zenésznek nyelőcsőrákja volt. A szomorú hírről a zenekar a közösségi oldalán számol be. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.