Íme a könnymentes hagymaaprítás rejtelmei

hagyma főzés szeletelés gasztronómia sírás könny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kezdő, de a tapasztaltabb szakácsok életét is megkeserítheti a hagymaszeletelés. Most azonban videóban láthatjuk, hogyan a legegyszerűbb felaprítani a zöldséget. Ha pedig gyorsak vagyunk, a könnyek is elkerülnek. 

Nemcsak azért kínszenvedés a hagymaszeletelés, mert a könnyeink patakokban csorognak, hanem azért is, mert soha nem lesz olyan szép, amilyennek szeretnénk. Ha pedig nem egyformák a darabok, más-más időben készülnek el.

A Blikk most kiszúrta a Tasty csapatának videóját, melyben megmutatják a tökéletes hagymaszeletelés mikéntjét. A legfontosabb, hogy ne csúszkáljon a vágódeszka és az éles kés. Ha nem éles a kés, nem vágjuk, csak szétnyomjuk a hagymát, így pedig még inkább felszabadulnak a könnyfakasztó illóanyagok. Ezzel a módszerrel pedig sokkal gyorsabbak lehetünk, ami tovább csökkentheti a sírás esélyét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.