Nyilatkozott az ATV-nek a nemi erőszakkal vádolt vízilabdás, Petőváry Zsolt

Forrás: Shutterstock -
ATV nemi erőszak vízilabda Petőváry Zsolt pedofília Kósz Zoltán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az olimpiai bajnok vízilabdást, Kósz Zoltánt és egykori csapattársát, edzőtársát, Petőváry Zsoltot a napokban azzal vádolta meg egy 13 éves kislány, hogy két évvel ezelőtt szexuális viszonyt folytattak vele. Kósz Zsolt két nappal ezelőtt nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, és most Petőváry is megszólalt.

A két vízilabdaedző tagadja a vádakat, Kósz elmondása szerint nem tér magához a megrázkódtatástól. Petőváry most azt mondta az ATV Híradójának, szíve szerint elmeorvosi és gyámhatósági szakértőt is bevonna a perbe. A kislányt egyébként hétfőn vizsgálta meg egy nőgyógyász és egy pszichológus, de az eredményekről egyelőre semmit sem tudni.

Petőváry azt tartja a legszomorúbbnak az egészben, hogy bárkivel megtörténhet az, ami most velük. "Egyszercsak bedobják és egy nap alatt tönkre lehet tenni bárkinek az életét, munkáját" - mondta. A két edző 13 éve alapította az egyesületet. Családias hagulatban tanították a gyerekeket, mindenki ismert mindenkit. Elmondása szerint a kislány családjával is jó viszonyt ápoltak, támogatták őket erkölcsileg és anyagilag is, több rendezvényt vittek a gyermek szüleinek éttermébe: "Mi ennek a családnak csak támogatást adtunk. Mind erkölcsi, mind valamilyen szinten anyagi oldalról is."


Arról is beszélt, hogy a kislánnyal voltak problémák, több szülő követelte már korábban, hogy rúgják ki az egyesületből, ők azonban esélyt akartak adni neki. Személyesen azonban sosem voltak a gyermek edzői. "A szülők iszonyúan fel vannak háborodva, mert sokkal többet tudnak erről a kislányról, mint mi" - mondta Petőváry.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.