Iskolásként gyerekgyilkos követte a magyar férfit, Pétert: évekkel később jött rá, ki is volt az

Forrás: Thinkstock -
magyar gyerekgyilkos iskolás követ
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar férfit, Pétert 40 évvel ezelőtt követte hazáig egy gyerekgyilkos, de csak felnőttként, a tévéből tudta meg, mekkora veszélyben is volt valójában.

Felnőttként is sokszor kísértette Pétert az a sápadt, beesett arcú férfinak a képe, aki egyszer hazáig követte őt, amikor még kisiskolás volt. Tizenhárom évesen Budán a suliból hazafelé tartva vette őt üldözőbe a rémisztő férfi.

Kisfiúként egy gyerekgyilkos követte hazáig Pétert - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Úgy tett, mintha a szomszédhoz szeretne becsöngetni. Apám aztán kiment, de a férfi ekkor meglódult,

Borssal

Gyermekként sokszor volt azonban rémálma az idegen miatt, de csak felnőttként, egy tévéműsorból jött rá, ki is volt az üldözője.

Pár éve gyermekgyilkossági ügyekről beszélgettek az egyik bűnügyi műsorban egy 80-as években híressé vált nyomozóval, aki a felvételek közben lapozgatta régi ügyei aktáit. „Egyszer csak ott volt az az arc, amit ezer közül is felismernék, hiszen az ajtónk előtt nézett a szemembe majdnem 40 éve" – mondta Péter. A műsorból ugyan nem derült fény az illető nevére, a lap kiderítette, hogy

valószínűleg Bencsik László lehetett a követője, aki 1982 januárjában megfojtott egy 8 éves kisfiút

egy tízemeletes újpesti panelház tetőkijáratánál. Az újpesti gyermekgyilkost halálra ítélték és kivégezték, így Péter szerencsére nem is találkozhatott volna vele többet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.