A csütörtöki kánikulát hidegfront követi

Forrás: Steimetz Anikó - Origo -
hidegfront kánikula
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtökön sok helyen akár 35 fokos kánikula is várható, az éjszakai hidegfront nyomán azonban pénteken 15 fokig is lehűlhet a levegő. 

Fátyolfelhős, meleg időre számíthatunk. Délutántól, estétől gomolyfelhők képződnek, és késő este már zápor, zivatar is kialakulhat. 31 fok körüli hőség lesz - írja a koponyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a hőség miattPest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére. A heves zivatarok miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Berg, Vas és Zala megye kapott citromsárga figyelmeztetést.

Pénteken a markáns hidegfront mögött már hajnalban is erős, viharos északnyugati szélre számíthatunk. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. A front mögött lehűl a levegő, helyenként 15 fokig csökken napközben a hőmérséklet. A délután folyamán délkelet felé távozik a front, elcsendesül a légkör.

A metrómegállóban borotválta le a lábát egy nő Manhattanbenhttp://www.life.hu/news/20180617-a-metromegalloban-borotvalta-le-a-labat-egy-no-manhattanben.htmlEgy nőnek a manhattani Times Square metrómegállóban jutott eszébe, hogy szőrös lábbal indult útnak... News--Magyar diákokkal teli busz karambolozott Erdélyben: az autó sofőrje meghalthttp://www.life.hu/news/20180617-magyar-diakokkal-teli-busz-karambolozott-erdelyben-az-auto-soforje-meghalt.html28 kiskunhalasi gimnazista ült azon a buszon, amely péntek délután egy kanyarban frontálisan ütközött egy személyautóval. Az autó sofőrje a helyszínen belehalt sérüléseibe, két embert kórházba szállítottak.News--A frontérzékenyeket és allergiásoknak megviseli a júniushttp://www.life.hu/news/20180609-a-fronterzekenyeket-es-allergiasoknak-megviseli-a-junius-idojaras.htmlA népi megfigyelések szerint, ha Medárdkor esik, akkor negyven napig esni fog. Nos, idén bizony esett a kritikus napon, és a meteorológusok szerint sokáig tart még a csapadékos idő, ráadásul párás meleggel, hőséggel. News--Másodfokú riasztást adtak ki heves zivatarok miatthttp://www.life.hu/news/20180609-masodfoku-riasztast-adtak-ki-heves-zivatarok-miatt-idojaras.htmlSzombaton többfelé - leginkább a középső, déli és dunántúli tájakon - várhatók záporok, zivatarok, a legtöbb napsütés keleten, északkeleten ígérkezik, ott a legkisebb az esély esőre. Az északkeleti szél többfelé élénk, zivatarok idején erős, viharos lesz. Reggel 15-21, délután 27-32 fokot mérhetünk. News--Több közút forgalmát korlátozni kellett az esőzések miatthttp://www.life.hu/news/20180609-tobb-kozut-forgalmat-korlatozni-kellett-az-esozesek-miatt-penteken-szombaton.htmlAz éjszakai, hajnali heves esőzések és vihar nyomán az országban több közúti szakaszon is korlátozást kellett bevezetni vízátfolyás és fakidőlés miatt - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombat reggel az MTI-t.News--Holttestet húztak ki a Dunából Paksnálhttp://www.life.hu/news/20180606-holttestet-huztak-ki-dunabol-paksnal.htmlEgy dunaújvárosi férfi teste került elő Paksnál a Dunából. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.