Előzetes letartóztatásba kerül a 16 éves Ferenc, aki megölhette a 8 éves Adriennt: videó

gyilkosság fiatalkorú rendőrség gyerekgyilkosság nyomozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rollerezni indult a 8 éves Adrienn bátyja barátjával, a 16 éves Ferenccel, ám a kislány sötétedéskor sem tért haza, másnap hajnalban holtan találták. A fiú beismerte, hogy megölte a sólyoni kislányt. 

Beismerte a gyilkosságot a 16 éves hajmáskéri Ferenc, aki a Veszprémi Járásbíróság szerint megalapozottan gyanúsítható a 8 éves Adrienn megölésével. A sólyoni kislány rollerezni indult a fiúval, ám sötétedéskor sem tért haza. Az édesapa jelentette a rendőrségen, másnap hajnalban holtan találták.

A Bors szerint a Veszprémi Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását is, hiszen tartani kell attól, hogy a 16 éves Ferenc megszökik vagy befolyásolná a tanúkat. "A fiú büntetés-végrehajtási intézetbe kerül, a döntés jogerős. A rendőrség szerint a fiatal mindent beismert és „hirtelen kialakult érzelmi töltéssel" magyarázta szörnyű tettét. 14. évét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal gyanúsítják. Facebook-oldalán több bejegyzésében is kikötözésről írt. Volt osztálytársai szerint egyszer kikötözte a tanárát, a szünetekben pedig lövöldözést imitált a kezével. Elterjedt, hogy a fiúnál találtak egy másik kislányt, de ezt a rendőrség cáfolta" - írta a Bors.

A lap megkérdezte a kislány édesanyját is, azt mondta: görcsöl a hasa, hacsak lányára gondol, sírna, de már nem tud. Hozzátette: vicces gyereknek ismerték Ferikét.

Sikerült a fiú anyját is megszólaltatniuk: "Nem láttam rajta semmi különöset. Sokáig csak úgy üldögélt egy helyben. Azt mondta, nem ő volt" - mondta Ferenc édesanyja, Zsuzsa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.