Csányi Vilmos szakértő nyilatkozott a zaklatásos botrányokról: szerinte a megelőzés lenne a legfontosabb

Forrás: Hanák Gábor/Wikipédia -
Csányi Vilmos megelőzés nemi erőszak metoo zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csányi Vilmos a zaklatási botrányok apropóján a megelőzés fontosságára figyelmeztet mindenkit. Szerinte a családban és az iskolákban sokkal többet kellene foglalkozni az emberi testtel, és az emberek közötti viszonyokkal, ezzel lehetne ugyanis hatékonyan megelőzni a zaklatásos helyzeteket.

Hetek óta szinte minden a külföldi és a magyar zaklatási ügyekkel foglalkozik, Csányi Vilmos humánetológus ezeknek kapcsán nyilatkozott a jelenségről, és arról, hogyan lehetne megelőzni az ilyen helyzetek kialakulását, ugyanis az lenne a legfontosabb.

Szerinte például fontos lenne, hogy a szülők ne szégyelljék magukat a gyerekük előtt, merjenek otthon meztelenkedni, ugyanis ebből a gyermek sokat tanul. Azt, hogy a meztelen test természetes, ugyanis ha valakit ennyire elidegenítenek a testiségtől, annak nagy eséllyel lesznek problémái, nem tudja majd, mit tegyen, ha megérintik. Szerinte az iskolában és a családban többet kellene foglalkozni az emberi testtel és az emberek közti viszonyok korlátaival és lehetőségeivel.

Csányi Vilmos Forrás: Hanák Gábor/Wikipédia


A zaklatási botrányokkal kapcsolatban pedig elmondta, hogy kell védekezni a hatalommal való visszaélés ellen, de nem szabad összekeverni a dolgokat.

Ám annál nincs borzalmasabb, mint ha belehajszoljuk a társadalmat, hogy mondjuk egy nemi szerv megmutatása egyenlő a nemi erőszakkal,

HVG-nek„A kanadai eljárásmód azért is követendő, mert így a rendező esélyt kap arra, hogy okuljon az esetből, és egy másik színházban ne zaklassa a nőket. Ehelyett mi egy kéretlen nemiszerv-mutogatás vagy fogdosás miatt tönkreteszünk egy életet"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.