Gyenes Magda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
93 évesen hunyt el a népszerű színésznő, Gyenes Magda, aki 1967-től haláláig az Egyesült Államokban élt.

A színésznő 1925-ben született Budapesten, majd évekig vidéki társulatokban játszott. 1944-ben a Kőszegi Géza szabadkai társulattól két évre a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött, ezt követően a Vidám Operett Színpadon láthatták a nézők, 1951-től a Fővárosi Operettszínház szubrettje volt, de játszott a Petőfi Színházban is.

Elhunyt a külföldön is ismert színésznő Forrás: Giphy

Tökéletes tánctudásával, színészi kvalitásaival kitűnt társai közül. 1967-ben Amerikába költözött, haláláig ott is élt. Kiköltözésével színésznői karrierjét nem adta fel, fellépett magyaroknak szervezett rendezvényeken, 1984-ben egy kisebb szerepet is kapott a Nastassja Kinski és Dudley Moore főszereplésével fémjelzett Maradok hűtlen híve című sorozatban.

Csodálatos képek a napfogyatkozásról - Galériahttp://www.life.hu/news/20170823-galeria-az-amerikai-napfogyatkozasrol.htmlMajdnem 100 éve volt utoljára Amerikában teljes napfogyatkozás. Nem is csoda, hogya fél világ lélegzet visszafojtva várta a jelenséget. Íme egy gyönyörű galéria az égi eseményről. News--Megoldódni látszik a hosszú évekkel ezelőtt eltűnt fiatal lány, Natalee Holloway ügyehttp://www.life.hu/news/20170823-megoldodni-latszik-az-eltunt-natalee-holloway-ugye.htmlNatalee Holloway érettségi vizsgáját ment ünnepelni barátaival, Arubába, ám onnan már sosem érkezett haza. Az eset 12 éve történt, a szülők és a testvér azonban sosem adták fel a keresést. Úgy tűnik, végre megoldódik ez az embert próbáló ügy... NewsThinkstockMegszületett a világ első fehér koalájahttp://www.life.hu/news/20170822-megszuletett-a-vilag-elso-feher-koalaja-a-queenslandi-allatkertben-ausztraliaban.htmlFehér koala született a queenslandi állatkertben Ausztráliában. Szakértők szerint ő az első fehéren született koala a világon. News--Hajnalban -2 fokot is mértek Magyarországon a Bükk fensíkonhttp://www.life.hu/news/20170822-hajnalban-2-fokot-is-mertek-magyarorszagon-bukk-fensikon.htmlAugusztus 22-én a Bükk-fennsík töbreiben hajnalban -2 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. NewsOrigoEzek lesznek 2018 hosszú hétvégéihttp://www.life.hu/news/20170822-ezek-2018-hosszu-hetvegei.htmlMost nagyon fogsz örülni. News--Ilyen volt a 17. FINA és FINA Masters Világbajnoksághttp://www.life.hu/news/20170822-nagyszeruen-sikerult-a-17-fina-es-fina-masters-vilagbajnoksag.htmlA FINA és FINA Masters Világbajnokságon végre a magyar sportolók hazai közönség előtt, hazai pályán teljesíthettek. A megmértettetésekre a világ számos pontjáról érkeztek sportolók és szurkolók is, akik valószínűleg még visszatérnek hazánkba, mert ez az elmúlt pár hét mindenkinek felejthetetlen élményeket adott. NewsFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.