Veronai buszbaleset: állítják, alvászavarral küzdött a sofőr

Forrás: AFP/Handout -
alvászavar veronai buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tragikus veronai buszbaleset után a gyászoló szülőknek még egy érthetetlen hírrel kell megküzdeniük. Kiderült, hogy a sofőr alvászavarral küzdhetett. 

A veronai buszbaleset tragédiája után a gyászoló szülők még mindig az okokat keresik, miközben egy új információval is meg kell küzdeniük. Állítólag a sofőr alvászavarral küzdött, ennek ellenére megkapta a vezetéshez szükséges orvosi engedélyt. A Bors információi szerint a szülők minderről egy egyeztető beszélgetés során szereztek tudomást, szinte véletlenül. A busztársaság vezetőjével találkoztak, mivel a férfi arra kérte a szülőket, indítsanak perközösséget, és pereljék be együtt az olasz autópálya-kezelőt, mert a cégvezető úgy gondolja, a szalagkorlát okozta a tragédiát.

Alvászavarral küzdött a sofőr Forrás: AFP/Handout

"Ebbe azonban nem vagyunk hajlandók belemenni, mert más a véleményünk. Főleg miután ott, a helyszínen megjelent szülők és körülbelül hat-hét ügyvéd előtt

elhangzott Czakó úr szájából, hogy a sofőrt korábban alvászavarral kezelték, és neki tudomása is volt erről.

Ám mégis megkapta a vezetéshez szükséges orvosi papírokat. Kérdem én, még ha egészségileg rendben is volt a sofőr, munkaadója miért engedte őt ilyen hosszú útra, tudván, hogy mi a baja? Miért?" – mondta a lapnak Szendrei Mónika, aki lányát, Esztert vesztette el. Hozzátette, azt is felháborítónak tartja, hogy a cégvezető nem írta alá a hozzájárulását ahhoz, hogy az olasz jogrendszer alapján állapítsák meg a családok kártérítését. Ez alapján ugyanis jóval több pénzt kapnának a családok, 4–8 millió helyett 50–120 millió forintot. A busztársaságra nézve azonban ez kedvezőtlen lehet, hiszen a megállapított 1,5 milliárdos keretösszeg fölötti károkat a kft.-nek kellene megfizetnie. A lap megkereste Czakó Tibort, a társaság vezetőjét is, aki elismerte, hogy alvászavara volt a sofőrnek. Hozzátette, szakorvosi és üzemorvosi engedélye is volt, valamint magánál hordta a készüléket, ami segíti a szabályos légzésben, hogy kipihent legyen.

Loraine Maurer, a 94 éves néni, aki már 44 éve a McDonald’sban dolgozikhttp://www.life.hu/news/20170328-loraine-maurer-94-eves-44-eve-a-mcdonald-sban-dolgozik.htmlMár több mint négy évtizede a McDonald'sban dolgozik Loraine, de esze ágába sincs visszavonulni. A 94 éves nénit kollégái egy hatalmas bulival ünnepelték meg. NewsOrigoA vonat és a peron közé szorult egy férfi Kínában, meghalt (18+)http://www.life.hu/news/20170327-a-vonat-es-a-platform-koze-szorult-egy-ferfi-kinaban.htmlA nagy sebességű vonat előtt vágott át egy férfi a síneken Kínában, de nem sikerült elérnie az állomást. A vonat és a peron közé szorult, majd életét vesztette. NewsThinkstockÉlve temettek el egy újszülött kislányt: Videó!http://www.life.hu/news/20170328-elve-temettek-el-egy-csecsemot-indiaban.htmlElképesztő eset történt Indiában: élve temettek el egy újszülött csecsemőt, valószínűleg azért, mert lánynak született. News--Állást kínál II. Erzsébet - Évi 8 milliót lehet keresnihttp://www.life.hu/news/20170328-nyitott-poziciot-hirdet-erzsebet-kiralyno.htmlPárnákat és függönyöket kell tisztítani a Buckhingam Palotában. Évente 8 millió forintos fizetésért cserébe. Te vállalnád? News--Üres metró üléssel hívják fel az emberek figyelmét: Videó!http://www.life.hu/news/20170328-igy-hivjak-fel-az-emberek-figyelmet-a-szexualis-zaklatasra.htmlVan egy bizonyos ülőhely, ami egyáltalán nem olyan népszerű, mint az összes többi ami a szerelvényen található. De miért? News--Veronai buszbaleset: az egyik túlélő édesapa beszélt az átélt tragédiárólhttp://www.life.hu/news/20170327-veronai-buszbaleset-beszamolt-az-egyik-tulelo-apa.htmlA veronai buszbaleset túlélői talán soha nem fogják feldolgozni a veszteséget, és a borzalmakat, amiket ott átéltek. Mindenki a maga módján próbálja, az egyik apuka például kiírta magából a szörnyűségeket. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.