Elhunyt Gyulai István a HVG alapítója

halál Gyulai István HVG
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyulai István gazdasági újságíró, a Világgazdaság és a HVG alapítója életének 86. évében elhunyt. A szomorú hírt a család közölte csütörtökön az MTI-vel.

Október 11-én hunyt el Gyulai István gazdasági újságíró, aki előbb politikai gazdaságtant tanított az akkori Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Később pedig a közgazdaságtan kandidátusa lett.

Képünk illusztráció Forrás: Origo

A Világgazdaság alaptójaként a napilap főszerkesztője lett 1969-ben, és 30 évig, vagyis egészen a nyugdíjba vonulásáig akként is dolgozott. Részt vett a Heti Világgazdaság, azaz a HVG 1979-es megalapításában is, és néhány évig a szerkesztőbizottság elnökeként dolgozott a lapnál. A temetéséről családja később intézkedik.

Videó! Így fogták el a Teréz körúti robbantót http://www.life.hu/news/20161020-terez-koruti-robbanto-igy-fogtak-el-a-gyanusitottat-video-keszult.htmlElfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint a Teréz körúton robbantott. Most egy felvétel is felkerült az akcióról. NewsOrigoHetvenszer közösült a rábízott fiúval a bébiszitterhttp://www.life.hu/news/20161020-hetvenszer-fekudt-le-a-kiskamasszal-a-bebiszitter.htmlHetvenszer közösült a rábízott fiúval a bébiszitter, aki állítása szerint viszonzottan szereti a nála négy évvel fiatalabb tinit. NewsOrigoTragédia! Halálra erőszakoltak egy 16 éves lányt (18+)http://www.life.hu/news/20161020-argentinaban-halalra-eroszakoltak-egy-16-eves-lanyt.htmlAzért a 16 éves lányért tartanak menetet Buenos Airesben, akit elkábítottak, és borzalmas kegyetlenséggel megerőszakoltak. A fiatal végül a kórházban halt bele sérüléseibe. NewsOrigoEgy volt polgármester fia a Teréz körúti robbantóhttp://www.life.hu/news/20161020-elfogtak-a-terez-koruti-robbantot-egy-volt-polgarmester-fia.htmlElkapták a TEK emberei a Teréz körúti robbantással gyanúsítható férfit egy Zala megyei településen. Az illető nyomára nem lakossági bejelentés után bukkantak, az elfogása a hosszas nyomozás eredménye. Végül egy csellel bizonyosodtak meg kilétéről, ezután ütöttek rajta otthonában. A férfit még az éjjel Budapestre szállították. NewsOrigoA csepeli tanárgyilkos áldozatának Takács Józsefnek özvegye hallotta férje utolsó szavaithttp://www.life.hu/news/20161019-a-csepeli-tanargyilkos-aldozatanak-ozvegye-hallotta-ferje-utolso-szavait.htmlÉvekkel ezelőtt a csepeli gazdasági igazgatót, Deme Gábort sikkasztásért elbocsátották, ezért állt bosszút. Az iskola gondnokával ölette meg az igazgatót és az éppen a társaságában tartózkodó Papp Lászlót. Az esetről hangfelvétel készült, így hallhatta az özvegy férje utolsó szavait. NewsOrigoGázkamrában végezte ki családját az apahttp://www.life.hu/news/20161019-gazkamrava-alakitotta-hazuk-futesi-rendszeret-egy-apa-az-egesz-csalad-megfulladt.htmlA 44 éves ausztrál férfi két autista gyerekével, feleségével és önmagával is végzett, mikor mérgező gázzal árasztotta el házukat. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.