Tragédia! Halálra erőszakoltak egy 16 éves lányt (18+)

Forrás: Facebook/Lucia Perez -
halál Buenos Aires erőszak Argentína
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azért a 16 éves lányért tartanak menetet Buenos Airesben, akit elkábítottak, és borzalmas kegyetlenséggel megerőszakoltak. A fiatal végül a kórházban halt bele sérüléseibe.

Az ügyész és az orvosok is megdöbbentek azon a borzalmas kegyetlenségen, amit a 16 éves Lucia Pereznek kellett átélnie. A fiatal lány október elején hunyt el Argentínában, egy kórházban, ahová két férfi vitte be. Ők azt állították, hogy a lány túladagolta magát, de az orvosi vizsgálat során kiderült, különösen kegyetlen módon erőszakolták meg.

Képünk illusztráció Forrás: PhotoAlto/Laurent Hamels

Három embert letartóztattak a lány halála miatt, akik feltehetően marihuánával és kokainnal elkábították mielőtt megerőszakolták volna.

A fiatallal borzalmasan kegyetlenül bántak, különböző tárgyakat helyeztek fel a testnyílásaiba, a lány szívrohamot is kapott.

Lucia Perez a kórházban vesztette életét. „Tudom, hogy ez nem hangzik túl szakmaian, de anya és nő vagyok, és több ezer esettel találkoztam már, de ehhez fogható gyűlöletes szörnyűséggel még soha" – mondta Maria Isabel Sanchez ügyész a BBC szerint.

Lucia Perez Forrás: Facebook/Lucia Perez

Az ország fővárosában, Buenos Airesben helyi idő szerint délután 5-kor demonstrációt tartanak több aktivista szervezet szervezésében, mindenkit arra kérnek, hogy feketében jelenjenek meg. Sok nő tiltakozása képpen délben otthagyta munkahelyét. A megmozdulás a Fekete Szerda nevet kapta.

„Ki kell menni az utcára, és hallatni kell a hangunkat,

ez az egyetlen módja, hogy ne kerüljön további több ezer lány Lucia sorsára" – írta a Facebookon a lány bátyja. Annak ellenére, hogy egy 2012-es törvény súlyosan bünteti ott a nők ellen elkövetett erőszakot, Argentínában 36 óránként meghal egy nő családon belüli erőszak miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.