Három riói olimpikon a paralimpián is indul: De hogyan lehetséges ez?

Forrás: AFP/Juan Mabromata -
Paralimpia 2016 riói olimpia olimpia 2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A múlt héten befejeződött riói olimpián szerepelt két asztaliteniszező és egy íjász a szeptember 7-én kezdődő paralimpián is részt vesz.

A játékok honlapja szerint az egyesben már háromszoros paralimpiai bajnok lengyel asztaliteniszező, Natalia Partyka a riói paralimpiának is toronymagas esélyese. Ő csakúgy, mint Londonban, Rióban is szerepelt az épek között is.

Születési rendellenességből adódóan hiányzik a jobb alkarja és kézfeje, de ez nem akadályozza abban, hogy az épek között is megméresse magát. Négy éve az olimpián a legjobb 32-ig jutott, idén a csapatversenyben volt érdekelt, ahol az első fordulóban búcsúzott.

Natalia Partyka (balra fent) egyesben már háromszoros paralimpiai bajnok Forrás: AFP/Juan Mabromata

Zahra Nemati iráni íjásznő nemcsak versenyzett az épek között, de ő volt országa zászlóvivője is az augusztus 5-i megnyitón. Az egykori tekvondós egy autóbaleset következtében kényszerült kerekesszékbe, és váltott a küzdősportról íjászatra. Négy éve a parasportolók között aranyérmet nyert, és idén is éremesélyes.

Zahra Nemati megvédheti londoni címét Forrás: AFP/Jewel Samad

Melissa Tapper asztaliteniszező az első ausztrál sportoló, aki mindkét ötkarikás eseményen megméretteti magát. A karjában idegrendszeri problémával küzdő 26 éves sportoló négy éve a londoni paralimpián negyedikként zárt, a riói tornán pedig éremszerzés a célja.

Melissa Tapper Forrás: AFP/Jim Watson

A szeptember 7. és 18. közötti paralimpián 4350 sportoló vesz részt 165 országból. A magyar színeket 43-an képviselik

Eltűnt egy magyar búvár egy víz alatti barlangban Horvátországbanhttp://www.life.hu/news/20160827-eltunt-magyar-buvar-horvatorszagban-a-hatosagok-keresik-ot.htmlEgy vízalatti barlang szervezett látogatásakor eltűnt egy magyar férfi Horvátországban. A hatóságok keresik.News--Gyászol a magyar sportvilág: Elhunyt Onhausz Tiborhttp://www.life.hu/news/20160827-elhunyt-onhausz-tibor-az-ftc-es-a-gyori-eto-egykori-labdarugoja-gyasz.htmlÉletének 62. évében meghalt Onhausz Tibor, a Ferencváros saját nevelésű labdarúgója, aki a fővárosiakkal és a Győri ETO-val is bajnok volt, utóbbival, illetve a Siófokkal pedig kupát nyert. NewsOrigoÚjabb éremeső! Katinka egyszerűen nem tud leállnihttp://www.life.hu/news/20160826-uszo-vk-arom-aranyat-nyert-hosszu-katinka-a-nyitoverseny-elso-napjan.htmlHárom számban győzött pénteken Hosszú Katinka az úszók rövidpályás világkupa-sorozatának nyitóállomásán, Chartres-ban. News--Villámcsapás, pókcsípés, kígyóharapás - A férfi, aki mindent túlélhttp://www.life.hu/news/20160826-kyle-cook-4-ev-alatt-tulelt-egy-villamcsapast-egy-kigyomarast-es-egy-pokcsipest.htmlA sors kegyeltje az a floridai férfi, aki az elmúlt négy évben egy villámcsapást, majd egy mérges pók csípését, legutóbb pedig egy mérges kígyó harapását élte túl. NewsOrigoKészülj az izzasztó napokra: igazi kánikulára számíthatsz! http://www.life.hu/news/20160826-idojaras-elorejelzes-a-hetvegere-kanikula-varhato-hasznald-ki.htmlKevesebb kalória és koffein, több folyadék és ásványi anyag - ha szeretnénk egészségesebben átvészelni ezeket a napokat, jobb megfogadni ezeket a tanácsokat. NewsThinkstockÍgy kért segítséget a lány, akit az ISIS elrabolt - videóhttp://www.life.hu/news/20160826-nyilvanossagra-hoztak-a-videot-melyben-kayla-mueller-az-isis-tusza-segitseget-ker.htmlAz amerikai segélymunkást, Kayla Muellert 2013-ban ejtette túszul az Iszlám Állam dzsihadista szervezet. Két évvel később Barack Obama is megerősítette: a lány meghalt. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.