Barátnője miatt bukott meg a doppingteszten a kajakos Dudás Miklós?

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Dudás Miklós bukás dopping barátnő kajak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legutóbb Dombvári Bence bukott meg a doppingteszten, de még áprilisban Dudás Miklós is pozitív mintát produkált. Kimutatták, hogy tiltott hormonkészítményt használt. Újabb részletek derültek ki az ő ügyéről is.

Dombvári Bence kajakos néhány nappal ezelőtt bukott meg doppingvétség miatt, de még Dudás Miklós ügye sem zárult le. A világbajnok kajakozó mintájából tiltott hormonkészítményt mutattak ki.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A hírek szerint kettő, maximum négy évig terjedő eltiltásra számíthat, ám nem csupán őt büntetik meg: edzőjétől, Pál Zoltántól minden eddigi támogatást megvontak, miközben a magyar kajakozó felkészülésére szánt összeget is visszakövetelik a klubjától. Kiderült, hogy nem Dudás Miklós táplálékkiegészítője okozta a bajt, mint ahogy azt a kajakos előtte gondolta, hanem a barátnője volt gondatlan.

Kedvese, Ivett véletlenül olyan kenőcsöt kevert testápolójához, ami a tiltott szert tartalmazhatta.

"Ivett ezt csak egy hónapja közölte velem" - mondta a sportoló a Borsnak. "A barátnőm beismerése alapján felkerestük a Magyar Antidopping Csoportot, az pedig bevizsgálásra elküldte a tubus tartalmát a bécsi WADA-laborba" - tette hozzá a kajakos, aki reméli bizonyosságot nyer majd, hogy a kenőcs tartalmazott doppingszert.

Dudás úgy számol, közel százmillió forintot bukott kedvese miatt,

ugyanis ha szponzori szerződései érvényben lennének, és K1 200 méteren érmet szerez Rióban, ennyi üthette volna a markát. Ám kapcsolatukban ez nem okozott törést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.