Terrortámadást terveztek a belga-magyar Eb-meccs közvetítése alatt

Fotó: Polyák Attila - Origo -
magyar válogatott merénylet foci Eb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg a belga–magyar Eb-meccs közvetítése alatt akart terrortámadást elkövetni az a 20 éves férfi, akit őrizetbe vettek Belgiumban.

A csatorna internetes oldalán megjelent beszámoló szerint a rendőrség szombatra virradóra vette őrizetbe a 20 éves férfit a vallóniai Verviers város közelében. Muriel Targnion, Verviers polgármestere arról számolt be, hogy a gyanúsított a vasárnapi mérkőzés nyilvános vetítése alatt készült lecsapni, azt azonban nem tudni pontosan, hogy hol.

Fotó: Polyák Attila - Origo

"Nem erősíthetem meg ezt az információt, de nekem azt mondták, hogy nem Verviers volt a célpont" – mondta. Az RTBF belga közszolgálati televízió közlése szerint a most elfogott gyanúsítottaknak nincs közük az előző heti őrizetbe vételekhez. A rendőrség a múlt pénteken több olyan embert is őrizetbe vett, akik a gyanú szerint terrortámadásokat tervezhettek a belga fővárosban a szombati Eb-mérkőzés vetítése alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.