Meghalt Raphael Schumacher - Öngyilkosság vagy gyilkosság történt?

Forrás: Facebook/Raphael Schumacher -
öngyilkos színész öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt a fiatal olasz színész, aki színpadi felakasztása után kómába esett.

A 27 éves Raphael Schumacher olasz színész a színpadon akasztotta fel magát, egy hétig kómában volt.

A színész az eset óta a pisai egyetemi klinikán feküdt. Csütörtökön állapították meg nála a klinikai halált - mondta a klinika szóvivője. A rendőrség a színi társulat négy tagja ellen vizsgálatot folytat emberölés gyanújával, de továbbra is fennáll az öngyilkosság lehetősége.

Forrás: Facebook/Raphael Schumacher


Az eset a pisai Teatro Lux kertjében történt szombat este, a Miraggi (Káprázatok) című, zárt körű előadás közben. Az egyik néző vette észre, hogy az akasztási jelenet után a színész fán lógó teste furcsán rángatózik. A néző, egy végzős orvostanhallgató azonnal a segítségére sietett, de a pulzusát már alig találta. Egy másik néző segítségével meglazította a hurkot, hogy a színészt leemelhessék.
Az olasz lapok idézték pénteken a színtársulat vezetőit, akik elmondták, hogy az eredeti terv szerint a jelenet végén a színésznek egy vaklövéssel kellett volna véget vetnie az életének, de Schumacher a rendező és a színésztársak tájékoztatása nélkül az utolsó pillanatban önfelakasztásra változtatta a színlelt öngyilkosság módját. Elképzelhető azonban, hogy ehhez nem voltak meg a megfelelő biztonsági intézkedések. A BBC egy korábbi tudósítása szerint az egyik színész elmondta, hogy a huroknak hamisnak kellett volna lennie, és egy hámnak kellett volna elkapnia Schumachert az akasztáskor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.