Szívdobogtató élmények: 6 kontinens, 6 különleges lodge

Forrás: maichau.ecolodge.asia -
Dél-Amerika Patagónia Sziklás-hegység Vietnam Ausztrália lodge
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vakáció sokaknak egyet jelent a sportolással, a kihívást jelentő túrákkal, az izgalmas expedíciókkal, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy lemondanának a kényelemről és a minőségi pihenésről. A világon rengeteg olyan kalandközpontú szálláshely van, ami szolgáltatások révén segíti a feltöltődést egy-egy aktívan töltött nap után. Ha szeretsz utazni, sportolni, és érdekelnek a távoli kultúrák, az alábbi lodge-ok tökéletes kiindulópontjai lehetnek a kalandszerzésnek.

Fedezd fel Patagónia igazi szépségét!

Dél-Amerika legtávolabbi és legmesésebb vidékeire szervez túrákat a chilei székhelyű Explora, amely a fenntartható fejlődés elkötelezett képviselője.

Forrás: explora.com

Patagónia a hófödte hegyek, a hatalmas jégmezők és a drámai szépségű tájak kavalkádja, ezért is az utazási cég egyik zászlóshajósa. Az UNESCO által védett Torres del Paine Nemzeti Park egyetlen ökoresortja több tucat extrém kalandtúrát kínál, amelyek közül az egyik a gauchókkal való lovaglás.

Forrás: explora.com

A minimál stílusú épület a Salto Chico vízesés mellett található, és szobáiból páratlan kilátás nyílik a Cordillera del Paine hegycsoportra.

Forrás: explora.com

A Life.hu extra tippje

Az Ománi Szultánság az Arab-félsziget egy kevésbé ismert gyöngyszeme, amiről sokan azt gondolják, hogy másból sem áll, mint végtelen homoktengerből. Ha ellátogatsz ide, megtapasztalhatod, hogy ez a gyönyörű ország tele van meglepetéssel: csillogó fehér strandokkal, festői kanyonokkal, vadregényes folyókkal és barátságos emberekkel. Kapcsolódj ki, már 25 900 Ft/ fő / éjtől.

Extrém kalandok a Sziklás-hegységben

Kedveled a rusztikus dolgokat, a romantikus miliőt, és élménydús kikapcsolódásra vágysz a pároddal? A Sziklás-hegységben megbúvó üdülőhely hűen őrzi a vadnyugat mítoszát, és tökéletes menedéket nyújt a vadonban töltött napok után.

Forrás: brookslake.com

Itt egyszerre élvezhetitek a hamisítatlan vidéki környezetet és a modern luxust, a feltöltődést pedig első osztályú szobák, gourmet ételek és exkluzív szolgáltatások garantálják.

Forrás: brookslake.com

A természetben szintén nem mindennapi élmények várnak: lovas túrák, szalmásszekéren való utazás, tábortűzrakás, vadvízi evezés, vadászat és még sorolhatnánk. Miután fáradtan visszatértek ide

a kimerítő nap után, ejtőzhettek egyet a szabadtéri élményfürdőben, közben gyönyörködhettek a panorámában.

Forrás: brookslake.com

Újjászületés a „Napfény hazájában"

Queensland igazi csodaország az adrenalinrajongók számára: lehet esőerdőben barangolni, tengerparton lazítani, felfedezni a korallzátonyok rejtett világát vagy hullámokat szelni egy privát jachttal. A „Napfényes Állam” hegyei között rejtőző ranch 10 lakosztályból áll, és idilli búvóhelyet jelent a természet szerelmeseinek.

Forrás: spicersretreats.com

A hatalmas ágy, a márvány fürdőszoba és a kényeztető felszerelések az otthon érzetét nyújtják, az egészet pedig megkoronázza a környező hegyekre nyíló kilátás. A szálláshely extra szolgáltatásai közé tartozik a végtelenített medence, a könyvtár, a masszázsszalon, a hatalmas nappali és az étkező.

Forrás: spicersretreats.com

Az ausztrál vadon szépségét többféleképpen is megtapasztalhatják a vendégek, beleértve a hegyi kerékpározást vagy a kóstolótúrát a Granite Belt borvidéken.

Forrás: spicersretreats.com

Vakációzz igazi törzsi stílusban!

Vietnamnak minden kalandvágyó utazó bakancslistáján szerepelnie kell. Ennek egyszerű az oka.

Lélegzetelállító tájak, lenyűgöző történelem, egzotikus ételek és lüktető energia.

A főváros vibrálása biztosan magával ragad majd, de ha egy kis nyugalomra vágysz a pörgés után, három órára innen egy teljesen más világ fogad: érintetlen természet, varázslatos törzsi kultúra, buja rizsföldek, smaragdzöld hegyek.

Forrás: maichau.ecolodge.asia

A Mai Chau völgyben fekvő környezetbarát lodge olyan, mint egy eldugott kis mennyország, nádtetős bungalói és dzsungelben lévő zuhanyzói a természetközeliséget hozzák el az életedbe.

Forrás: maichau.ecolodge.asia

A kétszintes étterem az üdülőhely legmagasabb pontján található, és minden irányból panorámás kilátással büszkélkedhet. A helyben termelt zöldségek és fűszernövények egészséges és ízletes gasztroélményt nyújtanak, a bárban pedig finom koktélok és borok között kalandozhatsz.

Forrás: maichau.ecolodge.asia

Luxusélmények a sivatagban

Mit szólnál egy olyan helyhez, ami a kolostorok csendjét ötvözi a háremek érzéki világával? Egyiptom északnyugati részén, 16 km-re a Szíva-oázistól egy egyedülálló ökolodge várja a feltöltődésre vágyókat.

Forrás: Facebook/Egypt Gallery

Megálmodója, Mounir Neamatalla újraértelmezte a luxus fogalmát: nincs áram, telefon, internet ezekben a sivatagi szobákban, és látványuk is különleges, hisz sárból, homokból és sóból épültek.

Forrás: Facebook/Egypt Gallery

Nehéz lenne olyan szállást találni a világon, ami ennyire távol van, mégis kényeztető elvonulást nyújt.

A hátterében pálmafák lengedeznek, és egy város, valamint templomok maradványai is találhatók a közelben, mégis az éjszaka olyan csendes, hogy elkezded hallani a csillagokat.

Forrás: Facebook/Egypt Gallery

Romantikázz a Hebridákon!

Szeretnéd meglepni a kedvesedet egy romantikus kiruccanással, de nincs konkrét ötleted? Nekünk van egy remek tippünk, amihez nem kell átszelned az óceánt, ráadásul a bankszámládat sem nullázza le. Lewis a Skóciához tartozó Külső-Hebridák legnagyobb szigetének északi része, és bár a partján nem sorakoznak pálmafák, koktélbárok, mégis a világ legszebbjei között emlegetik.

Forrás: whitefalls.co.uk

Itt található az a kifejezetten párokra specializálódott lodge, ami páratlan nyugalommal csalogatja a szerelmeseket, ám igazi vonzerejét a privát spának köszönheti. Az ablakból kipillantva rácsodálkozhattok a táj szépségére, a pezsgőfürdő, az infraszauna és a nyakmasszírozó zuhany pedig frissítő élményt adhat mindkettőtök számára.

Forrás: whitefalls.co.uk

Ha kimozdulnátok ebből az idilli környezetből, a környéken bőven akad látnivaló, ezenkívül finomakat falatozhattok, és számos sportnak hódolhattok az aktív pihenés jegyében.

Forrás: whitefalls.co.uk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.