Stresszmentes vakáció ég és föld között: különleges lombhotelek kalandvágyóknak

pihenés Olaszország Wales Costa Rica Portugália utazás kikapcsolódás Róma nyaralás Svédország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnél pár napra visszarepülni a gyermekkorodba, és olyan titkos búvóhelyet keresel, ahol senki és semmi nem zavarja meg a nyugalmadat? A természetközeliség valódi élménnyé varázsolja a pihenést. A Life.hu most olyan lombhoteleket mutat meg neked, amik nem csupán az élhető jövő jegyében épültek, hanem gyönyörűek és hihetetlenül kényelmesek is.

Láthatatlan „lakosztály" a svéd erdőben

A természeti környezetbe való harmonikus illeszkedés volt a célja annak az építészcsoportnak, akik egyedi megjelenésű „fa hoteleket" terveztek 100 km-re Luleå városától, a Harads környéki erdőben. A „Madárfészek", az „UFO", a „Kabin" és a „Kék-toboz" fantázianeveket viselő, 4-6 méter magasan lebegő házikók közül kétségtelenül a „Tükörkocka" a legmeghökkentőbb.

A Madárfészek, az UFO, a Kabin és a Kék-toboz Forrás: http://treehotel.se

A fára szerelt 4x4x4 méteres, alumínium szerkezetű kockához egy hosszú kötélhíd vezet, és olyannyira beleolvad a tájba, hogy bizonyos szögből szinte észrevehetetlen. A nem mindennapi szálló már kívülről is egy csoda, ám az enteriőr legalább annyira ámulatba ejtő: a kényelemről dupla ágy, fürdőszoba, nappali és tetőterasz gondoskodik, ahonnan fantasztikus a kilátás. A föld feletti élményt nem adják olcsón, egy éjszakáért 4600 svéd koronát kell fizetni.

A Tükörkocka Forrás: http://treehotel.se

A Life.hu tippje:

A nyár a legkellemesebb időszak e vadregényes táj felfedezésére, amikor bringázhatsz, lovagolhatsz, túrázhatsz, és kenut is bérelhetsz, hogy gyönyörködhess a Lule folyó szépségében.

Ahol te lehetsz a dzsungel királynője

Ha kislánykorodban te is arról fantáziáltál, hogy milyen jó lenne elbújni a világ szeme elől, most valóra válthatod régi álmaidat. A 10 hektáros tengerparti rezidencia a Gandoca-Manzanillo Rezervátumban, a Costa Rica-i Punta Uvában található. A fenntarthatóság jegyében tervezett látványos lakóházakat napenergiával működtetik, és az összes bútort kidőlt fákból készítették. A négy különálló bungaló mindegyike két hálószobával, konyhával és fürdőszobával rendelkezik, ám a legdrámaibb közülük a névadó „Tree House" – egy kétszintes apartman, amely egy 100 éves sangrillo fa köré épült. A romantikus lodge-szálló közel fekszik Playa Chiquita és Punta Uva gyönyörű strandjaihoz, ahol felfedezheted a csodálatos víz alatti világot, és kajakozhatsz is a mangrove-erdőkön kanyargó békés folyókon.

Forrás: www.costaricatreehouse.com

Levendulák között Olaszországban

A faházat és a luxust nehezen tudod egyszerre elképzelni? A toszkán dombok között van egy hely, ami tökéletes hétvégi menekülés lehet a sokszor elviselhetetlen városi létből. A „La Piantata" biofarm kétféle típusú házikót kínál a romantikus kikapcsolódáshoz. A 44 négyzetméteres „Suite Bleue" a végtelen nyugalom szinonimája olyan exkluzív szolgáltatásokkal, mint például a baldachinos ágy és a jégbe hűtött italok.

Suite Bleue Forrás: www.lapiantata.it

A 200 éves tengerparti fenyő árnyékában lévő, 87 nm-es „Black Cabin" a legnagyobb öko-loft Európában, különlegességét az izgalmas környezet mellett a belső tér természetes és modern anyagainak szokatlan kombinációja adja. A hét méterrel a föld felett lévő környezetbarát lombhotelekből fenséges kilátás nyílik az olajfaligetekre és az illatos levenduladombokra, a teraszokon pedig elfogyaszthatod azokat az organikus ételeket, amiket helyben készítenek.

Black Cabin Forrás: www.lapiantata.it

A Life.hu tippje:

A nyüzsgő főváros, Róma csak egyórányira, a tengerpart 30 km-re van innen, és a közeli toszkán falvakat, városokat is bebarangolhatod.

A Life.hu extra tippje:

Lenyűgöző történelmi városok, ritka műkincsek, zamatos toszkán borok – Ismerd meg a csodás kulturális örökség országát egy körutazás keretében már 66.900 Ft/ fő / 4 éjtől.

Egy hangulatos fészek a walesi hegyek szívében

A Walesben lévő Dyfi-völgy és környéke UNESCO bioszféra-rezervátum, amely különleges tájak és természeti területek legszebb példáit sorakoztatja fel. A tölgy- és vörösfenyőerdők mélyén megbúvó ökokabinokhoz egy meredek csigalépcső vezet, és készülj fel arra, hogy belépve egy új világban találod magad. A hatalmas ablakokkal, skandináv ihletésű bútorokkal és kandallóval felszerelt „hobbit-házban" nincs más dolgod, mint élvezni az élet apró örömeit, és mivel itt egyáltalán nincs térerő, csak a természet hangjára kell figyelned. A különleges szálló egész évben nyitva van, bővebb infó: www.living-room.co

Forrás: www.living-room.co

A Life.hu tippje:

A Dyfi-völgyben fekvő Machynlleth és környéke számos turisztikai látványosságot kínál, ám különösen izgalmas a mezőváros heti piaca: a lenyűgöző standokon minőségi és egyedi portékák között keresgélhetsz.

Kütyük nélkül - Digitális méregtelenítés portugál módra

Portugáliába tervezed az idei vakációt, ám a nyüzsgő tengerparti városok helyett inkább nyugalmat és csendet keresel? Algarve nyugati részén a természet máig őrzi eredeti szépségét, és igazi oázis az aktív turizmus szerelmeseinek. Egy idilli völgyben, mindössze 15 percnyi autóútra Arrifana és Carrapateira strandjaitól található az a környezetbarát biofarm, ahol belekóstolhatsz a „Vissza a természethez!" életérzésbe anélkül, hogy lemondanál a kényelemről. A gazdaság gyönyörűen felújított parasztházzal, természetes fürdőtóval és jurtával is büszkélkedhet, ám a 100 éves diófára épült házikó a hab a tortán, ami kiváló chill-outra és arra, hogy a világot kicsit más perspektívából szemlélhesd.

Forrás: walnut-tree-farm.com

A Life.hu extra tippje:

Az apró portugál halászfalu, Quarteira mára élénk üdülőhellyé nőtte ki magát. Kellemes klímájával, hosszú, homokos strandjával és pálmafákkal övezett sétányával ideális hely a pihenésre, már 172.900 Ft/ fő / 7 éjtől.
Portugália második fővárosában bármi megtörténhet: Irány, Porto!http://www.life.hu/lifeutazas/20140530-portugalia-es-porto-latnivaloi-es-kornyeke-braga-es-guimaraes.htmlNéhol vadregényes, aztán elhagyatott, majd ismét gyönyörű és szuperfejlett. Impozáns városok, ámulatba ejtő partszakaszok, csempékkel borított falak, látni-, érezni-, kóstolnivaló kincsek. Észak-Portugália központjában, a sűrűn lakott egykori fővárosban jártunk, de nemcsak Porto, hanem a környező helyek is lenyűgöztek minket.Utazás--Kalandozások a Balkán szívében: Macedónia egy kincsesláda, tele meglepetésselhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140717-macedonia-szkopje-balkan-ohrid-krusevo-mavrovo-nemzeti-park-gali-nik.htmlEleged van a zsúfolt strandokból, a túlértékelt városokból, és semmi kedved kerülgetni a tömeget? A Balkán-félszigeten fekvő ország szürreális, izgalmas és végtelenül meglepő, ráadásul turisztikai szempontból még viszonylag felfedezetlennek számít, így olyan utazási élményben lesz részed, ami semmihez nem fogható!Utazás--Egy tál friss osztriga a tengerparton? Bretagne, a nagy pillanatok földjehttp://www.life.hu/lifeutazas/20140625-bretagne-franciaorszag-francia-regio-nyaralas-utazas-gavrinis-szigete.htmlBretagne sokkal több, mint amire elsőre számíthatsz. 2000 kilométernyi tengerpart, vadregényes tájak, idilli városok és misztikus szigetek, figyelemreméltó történelmi örökségek és a világ legszebb őskori tereptárgyai. De ez csak néhány ok, amiért az észak-nyugati franciaországi régiót érdemes felrajzolnod az idei vakációtérképre.UtazásOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.