David Rolfe tudós úgy véli, igazi lehet a torinói lepel, ismét meg kell vizsgálni

Forrás: Shutterstock -
halál tudós Biblia Jézus torinói lepel David Rolfe
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokáig úgy vélték, hogy a torinói lepel lehet a bizonyíték arra, hogy Jézus Krisztus valóban élt és létezett, hiszen ebbe burkolhatták bele a testét a keresztre feszítés után. Az elméletet végül elvetették, arra jutottak, a lepel hamisítvány. Ám David Rolfe tudós úgy gondolja, újra kell vizsgálni a leplet, szerinte bizonyítható, hogy eredeti. 

Eredetinek véli a torinói leplet David Rolfe tudós. A lepelről sokáig azt gondolták, hogy bizonyítéka lehet Jézus Krisztus létezésének, hiszen ez lehet az, amibe a keresztre feszítés után burkolták a testét.

Ám vizsgálatok sorozatával bebizonyították, hogy a lepel valójában a 14. századból származik. David Rolfe azonban most azt állítja, hogy újra kell vizsgálni a történelmi értékű kegytárgyat, amelyet 40 évig kutatott.

Vitatja a radiokarbon kormeghatározás pontosságát. Azt állítja, hogy a részletek túl pontosak ahhoz, hogy csupán hamisítvány legyen - írja a Daily Star.

A torinói leplet radiokarbon kormeghatározással is vizsgálták Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.