disznótoros mng2018 Mikulásvonat Victor Vasarely pálinka fesztivál vadlúd mikulás November
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Disznótoros, pálinka, művészet: így kell élni!

Diósgyőri Mikulásvonat

A Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány az Északerdő Zrt.-vel együttműködésben 2018-ban immár 16. alkalommal indítja útjára a Diósgyőri Mikulásvonatot, amely nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy közel 2 és fél órás, varázslatos kalandot a gyermekek és családok számára a Mikulás meseszép, varázslatos Mesebirodalmában.

Időpont: 2018. november 22. – december 16.
Helyszín: Miskolc, LÁEV, Dorottya úti végállomás

Diósgyőri Mikulásvonat Forrás: Facebook/A Diósgyőri Mikulásvonat (R)

Tatai vadlúdsokadalom

A vadludak vonulása az őszi-téli időszak olyan nemzetközi hírű és különleges eseménye, amely mágnesként vonzza a hazai és külföldi természetkedvelőket, madárbarátokat, madarászokat. Az egész napos program során mindenkinek lehetősége nyílik teleszkópos madármegfigyelésre, amellyel szinte testközelből láthatók ezek az egyébként félénk madarak. A madárgyűrűzési bemutató mellett előadásokkal, kiadványokkal, élőállatos bemutatókkal, természetvédelmi és környezetvédelmi tanácsadással, természetjáró és ökoturisztikai túraajánlatokkal, csillagászati programokkal, játszóházzal várják az érdeklődőket.

Időpont: 2018. november 24.
Helyszín: Tata, Öreg-tó

Tatai vadlúdsokadalom Forrás: vadludsokadalom.hu

Gyomaendrődi disznótoros és böllérpálinka-verseny

A rendezvény piacán helyi készítésű kolbász, tepertő, füstölt hús kapható. A vendéglátás hagyományos disznótoros ételekkel (hagymás vér, cigánka, pecsenye) várja a gasztronómiai élményekre vágyókat. Lesz hagyományos disznóvágás-bemutató, disznótoros kóstoló, pálinkaverseny, sütiverseny, tombolasorsolás, vásározás. A rendezvény ingyenes.

Időpont: 2018. november 24.
Helyszín: Gyomaendrőd, Varga Lajos Sportcsarnok

Gyomaendrődi disznótoros és böllérpálinka-verseny Forrás: Shutterstock

Ricse, Ricse, Beatrice – rock musical

Nagy Feró és a Beatrice zenekar története áll a rock musical középpontjában, amely mostanra már rocktörténeti csemege. Nagy Feró személyisége a magyar hőst, az egyszerű „nép fiát" tárja a nézők elé.

Időpont: 2018. november 30.
Helyszín: Budapest, Újszínház

Ricse, Ricse, Beatrice – rock musical Forrás: ujszinhaz.hu

Képpé vált kísérlet: kiállítás

Grüner György Los Angelesben élő fizikus az 1990-es évek elejétől gyűjti az 1945 után készült magyar képzőművészeti alkotásokat. „Intellektuális" műgyűjtőként a természettudósok perfekcionizmusával, kitartóan keresi kollekciójának gazdagítására az újszerű formai motívumokkal, progresszív technikai megoldásokkal készült és szemléletmódjukban újszerű műtárgyakat. A gyűjtemény törzsanyagát a pályájukat az 1960-as években kibontakoztató művészek – Bak Imre, Deim Pál, Fajó János, Gáyor Tibor, Harasztÿ István, Hencze Tamás, Hetey Katalin, Keserü Ilona, Konok Tamás, Maurer Dóra, Nádler István – munkái jelentik. Az 1990-es évek utáni magyarországi képzőművészet újabb törekvéseit Bolygó Bálint, Benedek Barna, Haász Katalin és Wolsky András alkotásai képviselik.

Időpont: 2018. december 9-ig
Helyszín: Budapest, Vasarely múzeum

Képpé vált kísérlet - Grüner György gyűjteménye 1945 után készült magyar képzőművészek alkotásaiból Fotó: Facebook/Vasarely Múzeum Budapest/Harasztos Áron

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.