Októberi programajánló: használd ki a jó időt!

mng2018 fesztivál November program programajánló szüret
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerencsések vagyunk, hogy október közepén is melengető napsugarak kényeztetnek bennünket. Használd ki a jó időt te is, mutatunk néhány igazán remek programot.

Tatai Öreg-tavi nagy halászat

A rendezvény nem csak a gasztronómiáról szól: az interaktív bemutatók keretében kicsik és nagyok is megismerkedhetnek a halfogás történetével és tudományával, a csodálatos utazó akvárium a vízi világba enged betekintést, a tradicionális halászati eszközök bemutatója pedig a régmúlt halászszokásait eleveníti fel. Bográcsos halászlé, csodálatos halfogások, kitűnő borok és a halászati tradíciók megismerése - mindez és még rengeteg más program várja az érdeklődőket az idén.

Időpont: 2018. október 19-21.
Helyszín: Tata, Kastélytér

Bográcsos halászlé, csodálatos halfogások, kitűnő borok jellemzik a Tatai Öreg-tavi nagy halászatot Forrás: Facebook/Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál

Csabai kolbászfesztivál

A Csabai Kolbászfesztivál az ínycsiklandozó illatok és falatok mellett változatos kikapcsolódást is kínál, miközben tíz ujjunkat nyalogatjuk két falat csabai kolbász között. Akik biztosan ott lesznek: Punnany Massif, Csík Zenekar - Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Balkan Fanatik, Majka, Magna Cum Laude, Freddie, Neoton Familia Sztárjai, Lofti Begi & Varga Viktor, Korda György és Balázs Klári, Kovács Kati, Kowalsky meg a Vega, Pa-Dö-Dő, Horváth Tamás, Rúzsa Magdi.

Időpont: 2018. október 19-22.
Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Az ínycsiklandozó illatok és falatok mellett változatos kikapcsolódást is kínál a Csabai kolbászfesztivál Forrás: Facebook/Csabai Kolbászfesztivál

Szoboszlói szüreti mulatság

A kiváló magyar borok ünnepe, ahol megelevenedik a szüretelés tradíciója. E mulatság a bor, a kultúra és a gasztronómia kapcsolatát hivatott erősíteni a hagyományok életben tartása mellett. Az ünnepi asztalra a hajdúsági ételek mellé magyar borok és pálinkák kerülnek. A három nap során a látogatók igényes programokon szórakozhatnak, a rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, ismert magyar előadóművészek.

Időpont: 2018. október 20-22.
Helyszín: Hajdúszoboszló, Szent István park

A Szoboszlói szüreti mulatság a bor, a kultúra és a gasztronómia kapcsolatát hivatott erősíteni Forrás: Shutterstock

Frida Kahlo kiállítás

A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendez tárlatot a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria. A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo, valamint más jelentős mexikói gyűjtemények jóvoltából több mint harminc festmény és grafika érkezett Budapestre. A válogatás – melyben a művész védjegyévé vált önarcképei mellett szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az első vászonfestményeinek egyike 1927-ből, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék, szimbolikus tartalommal telített alkotások, rajzok, illetve fotók – betekintést enged Frida Kahlo szuggesztív, ám testi és lelki gyötrelmekkel teli belső világába, valamint az általa megélt és újrateremtett, mitikus valóságba.

Időpont: 2018. november 4-ig
Helyszín: Budapest, Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria

A mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendez tárlatot a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria Forrás: Facebook/Magyar Nemzeti Galéria, Hungarian National Gallery

Bűvös erdő – Boszorkányos küldetés

A lombok méregzöldjében kísérteties árnyak cikáznak, az erdei manók elhagyatott házai közt hűvös szél susog. Mohos tölgyfák strázsálnak hangtalan, baljós harmat szitál, a Boszorkányvár komor tornyából varázsfőzet kesernyés illata száll. Vajon miféle küldetés vár? Ártó bűbáj vagy mesés varázslat lakozik a fák rejtekén? Aki vállalja a küldetést, felfedezheti a bűvös erdő titokzatos birodalmát, de vigyázat, az utazás meglepő kalandokat tartogat! A Vajdahunyadvárban a kiállítás és a játék képzeletbeli erdei utazásra, bűvös küldetésre hív. A mesebeli kaland során a látogatók megismerhetik a rejtelmes rengeteget, miközben megtévesztő feladványok, játékos fejtörők és megbűvölt erdőlakók teszik próbára bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket.

Időpont: 2018. november 4-ig
Helyszín: Budapest, Vajdahunyadvár

A Vajdahunyadvárban a kiállítás és a játék képzeletbeli erdei utazásra, bűvös küldetésre hív Forrás: Facebook/F Exhibition

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.