Elhunyt Gary Kurtz, az első Csillagok háborúja-filmek Oscar-jelölt producere

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
meghalt rák Gary Kurtz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt 78 évesen Gary Kurtz, az első két Star Wars-film producere, aki a hetvenes évek elejétől dolgozott együtt George Lucasszal.

Családjának közleménye szerint Kurtz rákbetegségben szenvedett, és vasárnap Londonban halt meg.
A Los Angelesben született producer 1973-ban a George Lucas rendezésében készült Amerikai Graffitivel szerzett hírnevet. Legnagyobb sikereit a Star Wars IV. rész: Egy új remény (Csillagok háborúja) és a Star Wars V. rész: A birodalom visszavág című filmekkel aratatta Lucas munkatársaként. Mindkét filmért Oscar-jelölést kapott.

"Nagyszerű filmes távozott most. Nélküle nem jöhetett volna létre az +erő+. Hihetetlen filmekről emlékezhetünk rá, amelyek sok millió nézőre voltak hatással" - méltatta Twitter-üzenetben a producert Peter Mayhew, aki Chewbaccát alakította az űreposzban.

Miután Kurtz útjai elváltak Lucastól, még olyan filmek producere volt, mint A sötét kristály, Visszatérés Óz földjére vagy a Friends and Heroes animációs tévésorozat.
Családja közleménye szerint Kurtz tehetsége a filmkészítéstől a fotózáson és a zenén át a filmtörténetig számos területen megmutatkozott, emellett szenvedélyes világutazó volt.

Először találkoztak a balhé óta: így viselkedett egymással Majka és Curtishttp://www.life.hu/sztarok/20180925-eloszor-talalkoztak-a-balhe-ota-igy-viselkedett-egymassal-majka-es-curtis.htmlTegnap délelőtt először találkozott egymással Majka és Curtis. A TV2 nagyszabású, őszi sajtótájékoztatójáán mindketten jelen voltak.TV + SztárokOrigoIlyen volt Istenes Bencéék tábora a Survivor forgatása idejénhttp://www.life.hu/sztarok/20180922-ilyen-volt-istenes-benceek-tabora-a-survivor-forgatasa-idejen-fulop-szigetek.html14 és fél órás repülőút választja el Budapestet és a Survivor forgatási helyszínét a Fülöp-szigeteken. Istenes Bencéék tényleg a világ végén forgattak - írja a Blikk.TV + Sztárok--Nagyon kiakadt Földes Eszter: felháborító, ami vele történthttp://www.life.hu/sztarok/20180921-foldes-eszter-a-facebook-oldalan-akadt-ki-a-taxisokra.htmlFacebook oldalán osztotta meg felháborodását Földes Eszter színésznő, aki kisfiával és kutyájával szeretett volna taxit fogni, ám senki sem vette fel. TV + SztárokOrigo50 kilót fogyott Buday Péter sztárséfhttp://www.life.hu/sztarok/20180921-50-kilot-fogyott-buday-peter-sztarsef.htmlA népszerű séf nemrég úgy döntött, hogy változtat életmódján, hiszen túlsúlya már egészségügyi problémákhoz is vezetett. Buday Péter a Mokkában elárulta, mennyi idő alatt sikerült lefogynia 50 kilót, sőt az is kiderült, miben változtatott az étkezésén azért, hogy elérje célját. TV + SztárokOrigoFejlemények Dzsudzsák Balázs ügyében: egy holland csapat viheti a focistáthttp://www.life.hu/sztarok/20180917-fejlemenyek-dzsudzsak-balazs-ugyeben-egy-holland-csapat-viheti-a-focistat.htmlA Rangadó.hu szúrta ki, hogy a holland első osztályban játszó Fortuna Sittard csapata érdeklődik Dzsudzsák Balázs iránt. TV + Sztárok--Így nézett ki 10 évvel ezelőtt bikiniben Hódi Pamelahttp://www.life.hu/sztarok/20180913-igy-nezett-ki-10-evvel-ezelott-bikiniben-hodi-pamela.htmlHódi Pamela is szerepelt Majoros Hajnalka, azaz Dundika 10 évvel ezelőtti klipjében. Ekkor még jóval kisebbek voltak a cicijei, és a haja sem volt kiszőkítve. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.