5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod szeptemberben

film sorozat mozi szeptember
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát az ősz kezdetének ajánlott filmjei és sorozatai!

Fülledt utcák 2. évad (The Deuce) hazai tévés premier: 09.10. (HBO)

David Simon vitán felül a jelenkori tévésorozat-reneszánsz egyik legfontosabb alkotója, olyan korszakos szériák létrehozója, mint a Drót, a Treme, vagy a Mutassatok egy hőst! Az új sorozata a rá jellemző aprólékossággal, életszerűséggel és mozaikos elbeszélésmóddal visz el minket a hetvenes évek New Yorkjába, annak is azon rosszhírű városrészébe, ahonnan aztán kinőtt az egész pornóipar. Prostik, stricik, maffiózók, kocsmárosok, rendőrök, újságírók, aktivisták, filmesek: sok párhuzamos sors bontakozik ki előttünk lenyűgöző minőségben, és olyan színészek alakításában, mint az ikerpárt játszó James Franco, vagy az ebben a sorozatban szó szerint is teljesen kitárulkozó Maggie Gyllenhaal.

Egy kis szívesség (A Simple Favor) hazai mozis premier: 09.13.

A magyarul is olvasható sikerregényből készült film igazi női történet: az Anna Kendrick és Blake Lively alakította főszereplői barátnők, akik közül az egyik rábízza a másikra az egyedül nevelt kisfiát egy délután erejéig - majd eltűnik. Mindenki halottnak hiszi egy idő után, de a barátnője nem adja fel, és nyomozni kezd utána, eközben pedig meglepő titkokra derül fény a múltból és a jelenből egyaránt. Az Egy kis szívességet olyan filmek, regények és sorozatok utódjaként emlegetik, mint a Holtodiglan, az Éles tárgyak, a Lány a vonaton, vagy még régebbről A Manderley-ház asszonya - azonban annyiban eltér tőlük, hogy a sokszor sötét történetét igazi szórakoztató fekete humorral oldja.

Remélem legközelebb sikerül meghalnod hazai mozis premier: 09.13.

Az év egyik legjobb tinifilmje meglepetésre egy magyar alkotás, és az elsőfilmes Schwechtje Mihály rendezése ráadásul nem csak tinifilmként szórakoztató és profi, de igencsak komoly témákról is képes szólni közben. Leginkább a netes zaklatásról, ami ebben a történetben egy tanárába szerelmes tinilány csavaros sztoriján keresztül bomlik ki.

Utoya, július 22. (Utøya 22. juli) hazai mozis premier: 09.27.

Hét évvel ezelőtt a norvégiai Utoya szigetén történt az a tömeggyilkosság, amely az egész világot megrázta, és amely ennek a filmnek is a középpontjában áll. Sőt, ez a film leginkább azt éri el, hogy átélhessük: milyen lehetett ott lenni akkor a szigeten, hisz vágás nélkül, valós időben követi egyetlen főszereplőjét, egy túlélésért küzdő fiatal lányt. Nem könnyű moziélmény, de mégis olyan, amit látni kell!

Napszállta hazai mozis premier: 09.27.

A Saul fia rendezőjének második nagyjátékfilmje nyilván az év egyik legjobban várt hazai mozija, hisz olyan mértékű diadalmenet kísérte az elődjét, ami nagyon magasra teszi a lécet. A Napszállta ráadásul magyar viszonyok között egy igazi szuperprodukciónak számít, hisz tekintélyes költségvetésből teremtette újra az 1910-es évek Budapestjének világát. Ebben a világban kell felfednie a különleges szépségű Jakab Juli alakította főszereplőnőnek a múlt titkait, miközben épp véget érnek a „boldog békeidők".

A történelem legnagyobb szexbotrányai: Bill Clinton és az a bizonyos szaxihttp://www.life.hu/kult/20180910-bill-clinton-es-monica-lewinsky-a-tortenelem-legnagyobb-szexbotranyai-kozott.htmlÚj cikksorozatunkban régi koroktól kalandozunk egészen a közelmúltig, és olyan pikáns, pajzán és polgárpukkasztó eseteket gyűjtünk össze, amelyek a maguk idejében világraszóló skandalumot okoztak. Az ötödik részben bekukkantunk az Ovális Irodába, ahol a 20. század tán legnevezetesebb orális együttléte esett meg, komoly következményekkel. Kult--5 szélsőséges szekta, amelyek még ma is aktívan működnekhttp://www.life.hu/kult/20180827-51-szelsoseges-szekta-ma-is-aktivan-mukodnek.htmlPedofil közösség, sátánista vagy épp agymosó és pénzpumpoló szekta, ufóhívők, Isten földi manifesztációja és világmozgalommá egyesült Stephen King-rajongók. Több veszélyes csoport ma is működik, így nem meglepő, hogy az American Horror Story hetedik évada – amely rövidesen a Sony Movie Channelen is debütál – a kultuszokat választotta fő témájának. A köznyelv sokszor összemossa a kultusz és a szekta kifejezéseket, pedig ezek az általában nagyobb vallásokból vagy társadalmakból kiszakadt összetartó csoportok nem feltétlen mind olyan szélsőségesek vagy radikálisak, mint cikkünk szereplői. KultOrigoMozi a rácsok mögött: minden idők legjobb börtönfilmjeihttp://www.life.hu/kult/20180827-bortonfilmek-a-mozivasznon.htmlMár látható a hazai mozikban A kíméletlen című film, ami a címéhez méltóan egy egészen brutális utazáson visz minket végig egy thaiföldi börtönbe kerülő angol bokszoló történetén keresztül. Ebből az alkalomból összegyűjtöttük a rácsok mögött játszódó filmek nagy klasszikusait — van belőlük szép számmal még úgy is, hogy a hadifoglyos mozikat most mellőztük. KultOrigo17 érdekesség mindannyiunk kedvenc csacsi öreg medvéjéről, Micimackórólhttp://www.life.hu/kult/20180821-micimacko-film-erdekessegek.htmlAugusztusban visszatért a mozivásznakra a világ egyik legismertebb és legkedveltebb mesehőse a Barátom, Róbert Gida című filmben, ennek kapcsán pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag különleges információt Micimackóról. KultOrigo19 érdekesség a Mamma Mia 2-rőlhttp://www.life.hu/kult/20180731-19-erdekesseg-a-mamma-mia-kettorol.htmlMár hasít a hazai mozikban a nagysikerű ABBA-musical második része. A Mamma mia! Sose hagyjuk abba premierje kapcsán pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag speciális információt a görög szigeteken svéd dalokat éneklő világsztárok újabb produkciójáról. KultOrigo5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod júliusbanhttp://www.life.hu/kult/20180716-filmajanlo-juliusra.htmlRovatunkban időről időre összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amik a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott hónapban. Jöjjenek hát július ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.