Meghalt Csorba Ilona, magyar színésznő

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
színésznő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
79 évesen elhunyt Csorba Ilona színésznő, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház alapító tagja, ott dolgozott 2007-es nyugdíjba vonulásáig - írta a nyiregyhaza.hu.

A pályáját 1963-ben kezdte az egri Gárdonyi Géza Színházban, majd 1966-67-ben a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt. Két évadot a kaposvári Csiky Gergely Színházban töltött, 1970-től pedig ismét a Miskolci Nemzeti Színházban játszott, ahol a nézők az operettirodalom legszebb primadonna-szerepeiben láthatták, hallhatták. Játszotta Helénát, Junót a Szép Helénában, a Nagyhercegnőt a Sybill, Arzénát A cigánybáró, Izabellát a Boccaccio című operettekben, és ezekben az években sok templomban az ő hangján szólalt meg az Ave Maria.Simándy József operaénekes többször hívta a fővárosba és külföldi fellépésekre is, ám ő nem hagyta el Miskolcot, hiszen akkor már férjnél volt, s a gyermekük is megszületett.

Forrás: http://drpatrickomalley.com

Csorba Ilona 1981-ben a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház alapító tagja lett, ott dolgozott egészen 2007-ig, nyugdíjba vonulásáig; egyike a színház Örökös Tagjainak. Zenés epizód- és karakterszerepeket játszott, a teátrum második bemutatójában, Móricz Zsigmond Úri murijában Trézsi szerepét alakította, de játszott a Rómeó és Júliában, a La Mancha lovagjában, a Jó estét nyár, jó estét szerelem, A dzsungel könyve, a Szentivánéji álom című darabokban is.

Verebes István, aki az 1990-es évek közepén volt a színház igazgatója és rendezője, ha csak lehetett, minden darabba beiktattatott számára egy zenei betétet, mert a közönség nagyon szerette az énekhangját - írja a ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.