60 éves lett a szexszimbólum filmsztár: Michelle Pfeiffer legfontosabb szerepei

film Michelle Pfeiffer mozi születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 29-én ünnepli hatvanadik születésnapját a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik első számú hollywoodi női sztárja és szépségideálja, a porcelánbőrű és igéző kisugárzású Michelle Pfeiffer. Az utóbbi években új típusú szerepekben magát újra kitaláló színésznőt a legemlékezetesebb filmjeivel ünnepeljük.

A sebhelyesarcú (1983)

A világ Al Pacino barátnőjeként ismerte meg Michelle Pfeiffert: neki simán elhittük, hogy első ránézésre egy életre beleszeret a durva lelkű gengszter, és később a kokainban gazdag házastársi mindennapjaik is igencsak erősek voltak.

Veszedelmes viszonyok (1988)

A szerelmi intrikákkal teli kosztümös klasszikusban Michelle Pfeiffer játszotta azt az erényes feleséget, akire John Malkovich csábítója kiveti a hálóját – amibe végül maga is belegabalyodik. Pfeiffer alakítása pedig mindezért élete első Oscar-jelölést érte.

Azok a csodálatos Baker fiúk (1989)

A második Oscar-jelölés aztán rögtön egy évvel később érkezett: nem csak az énektudását csillogtatta meg ebben a különleges zenés filmben, de még egyszerre két Bridges (Jeff és Beau) vágyának tárgya is volt.

Batman visszatér (1992)

Sokan felvették azóta a Macskanő tapadós fekete ruciját, de senkinek nem állt olyan jól, mint Michelle Pfeiffernek – ráadásul meggyőző volt nem csak szuperhősként, de szétcsúszott életű hétköznapi emberként is a filmben.

Az ártatlanság kora (1993)

A kosztümös filmek mindig is jól álltak Michelle Pfeiffernek: a klasszikus szépsége ezekben különösen ragyoghatott, és ahhoz is nagyon értett, hogy fegyelmezett külső és viselkedés mögött mutassa meg apró gesztusokkal a feszítő érzelmeket. Ebben a filmben ráadásul olyan alkotók partnereként, mint Martin Scorsese és Daniel Day-Lewis.

Veszélyes kölykök (1995)

Az egyik betétdala (Coolio: Gangsta's Paradise) talán még ismertebbé vált, mint maga a film, pedig Michelle Pfeiffer nagyot játszott a katonából tanárnővé lett, gettókölyköket felemelni próbáló hétköznapi hős szerepében.

Csillagpor (2007)

A kétezres évek elején Michelle Pfeiffer egy hosszabb szünetet tartott a karrierjében, és utána új típusú szerepekben tért vissza: a legtöbször már nem ő a főhős, de mindig különleges és erős nőket alakít, gyakran gonoszokat is. A Csillagporban például ősöreg boszorkányt, aki egy csillag fényére vadászik, de mindenképp említést érdemel a Hajlakkban, az Éjsötét árnyékban, vagy a Gyilkosság az Orient Expresszen című moziban nyújtott teljesítménye is. Legközelebb pedig a legújabb trendnek megfelelően szuperhősfilmben láthatjuk majd: ő lesz az eredeti Darázs (Hangya és Darázs).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.