Máté Péter-díjat alapítottak a könnyűzenei és dzsesszművészeknek

Forrás: Fortepan/URBÁN TAMÁS -
díj Máté Péter könnyűzene
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberi erőforrások minisztere Máté Péter-díjat alapított a könnyűzenei és dzsesszművészek elismerésére. A kitüntetést először a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adják át.

"Zenei díjakban nagyon kevés könnyűzenei előadó részesülhetett eddig, úgy éreztük, ebben aránytalanság van. A Máté Péter-díj birtokosai a miniszteri rendelet alapján jogosultak arra, hogy érdemes vagy kiváló művész elismerésre terjesszék fel őket. Minden évben három személy kaphatja a díjat" - mondta el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten a sajtótájékoztatón.

Máté Péter Forrás: Fortepan/URBÁN TAMÁS

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkára arról beszélt, hogy az 1984-ben 37 évesen elhunyt Máté Péter pályája és rövid alkotói időszaka gazdag, termékeny és szerteágazó, hiszen nemcsak kiváló előadóművész, zeneszerző és szövegíró volt, hangszerelőként is nagyot alkotott.

A Máté Péter-díj emlékéremmel, oklevéllel és pénzjutalommal jár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.