Programajánló december elejére

advent mága2017 december programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összegyűjtöttük a legkülönlegesebb programokat, amelyeken az adventi időszakban részt vehetsz.

Mága Zoltán X. Budapesti Újévi Koncert 2018

Öt kontinens, száz ország, több mint ötezer koncert, közel százhúszezer ember a kilenc teltházas Arénában, több tízmillió tévénéző határainkon innen és túl, önálló tévéshow Amerika legnagyobb közszolgálati televízióján, 10 dupla platina lemez, 10 platina DVD, többszörös Guinness-rekord, közel száz hazai és számos nemzetközi díj, a világ legrangosabb színpadai. Ez jellemzi a számok tükrében Mága Zoltán harminchárom éves pályafutását. A nemzetközi hírű hegedűművész jubileumi koncertre készül, világszínvonalú látványvilággal, klasszikus zenei és igényes szórakoztató repertoárral, valamint világklasszis fellépőkkel ünnepel. Sztárvendég a világ zeneiparának meghatározó egyénisége: David Foster!

Időpont: 2018. január 1.
Helyszín:Budapest, Papp László Budapest Sportarénában.

Idén sem maradhat el Mága Zoltán Újévi koncertje Forrás: Facebook/Mága Zoltán hegedűművész

Thália színház: Premierajándék

A Thália színészei eljátsszák Oscar Wilde Lady Windermere legyezője című vígjátékát. És a teljes próbafolyamatot. És önmagukat. És egymást. Minden, amin nevethetsz, és amin ők nevetnek – és ami a jelenlévő rendezőt, Csányi Sándort ihleti és bolondítja. A hőstenorral és a Kean, a színésszel elkezdett színházi témájú sorozat legújabb darabja a nézők szeme láttára jut el az asztalra tett példánytól a tapsig. Kizárólag a legmulatságosabb pillanatok és a legigazabb érzelmek! Ezt a darabot nem érdemes kihagyni! A főbb szerepekben: Tóth Eszter, Bán Bálint, Schell Judit, Mózes András, Szabó Erika, Tamási Zoltán, Vida Péter, Fodor Annamária.

Időpont: 2017. december 8-tól folyamatosan
Helyszín: Budapest, Thália színház

Mélyvonós mesterek: Zimmermann / Várdai / Héja

Két jelentős mélyvonós szólista vendégeskedik ezen a Héja Domonkos által vezényelt koncerten. Telt és zengő brácsahang, előadói szuggesztivitás és tökéletes technikai felvértezettség - ezek az ismertetőjegyek jellemzik az ICMA Év művésze díjával kitüntetett Tabea Zimmermann pódiumjelenlétét, és ha brácsahang helyett csellóhangot írunk, mindez tökéletesen ráillik Várdai István muzsikálására is. Várdai a magyar koncertközönség valóságos kedvencévé és büszkeségévé vált az elmúlt évek során, s szerencsénkre Zimmermann is többször megajándékozott már minket jelenlétével és játékával.

Időpont:2017. december 7.
Helyszín: Budapest, Concerto Budapest

Tabea Zimmermann Forrás: Concerto Budapest

Bormedence

A Bormedence célja, hogy bemutassa a Kárpát-medence sokszínű borkultúráját, különféle régióit – elsősorban is hagyományos szőlő- és borfajtáinkat állítva a középpontba. A rendezvényen bemutatkozik a Kárpát-medence legtöbb bortermelő vidéke – határon innen és túl. A Bormedence sétálókóstoló, ahol a vendégek minden borból szabadon kóstolhatnak. Több kiállító első alkalommal lesz megismerhető Budapesten! Emellett lesz Kárpát-medencei piac: kézműves- és agrártermékek bemutató-kóstolója is lesz a rendezvényen – vásárlási lehetőséggel egybekötve. Elővételben a jegy 4900 forint!

Időpont: 2017. december 8.
Helyszín: Budapest, Olasz Kultúrintézet

A Bormedence sétálókóstoló, ahol a vendégek minden borból szabadon kóstolhatnak Forrás: Shutterstock

Slow karácsony

Budapest bevásárló és tematikus utcái közül három – a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Ráday Soho (Ráday utca) és a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út) - idén visszatér az ünnep alapértékeihez. Az ilyenkor úton-útfélen előforduló giccsek, a hatalmas tömeg és a nagy pörgés helyett az ízléses, ember közeli ünnepvárásra, a meghitt, nyugodt készülődésre helyezik a hangsúlyt. E három utcában lehetőségünk lesz lelassulni, a saját tempónkban, a saját vágyainknak megfelelően várni a karácsonyt és élvezni az adventi hangulatot. A karácsonyi vásárlás mellett pedig kultúrával, színes programokkal és valódi élményekkel töltődhetünk fel egy pohár forró, téli ital társaságában.

Időpont: 2017. december 8.
Helyszín: Budapest, Falk Miksa utca, Ráday utca, Bartók Béla út

Lassulj le és élvezd az adventi hangulatot a Slow karácsony helyszínein Forrás: Shutterstock

Csak a mentes karácsonyi vásár

Egy karácsonyi vásár keretein belül egy helyen a hazánkban megtalálható mentes termékek legjava, bemutatva azokat a vállalkozásokat, akik a műfaj legfinomabb mentes termékeit gyártják, kínálják vagy forgalmazzák. Itt mindent meg fogsz találni. Lesznek glutén,- laktóz,- cukormentes, paleo és vegán termékek, és lesznek olyanok is, amik mindenmentesek! Helyet kapnak natúr és biokozmetikumok, ajándéktárgyak és minden, ami nem hiányozhat egy karácsonyi vásárból.

Időpont: 2017. december 9-10.
Helyszín: Budapest, Bijó Energia Egészségközpont

Csak a Mentes Karácsonyi Vásár Forrás: Facebook/Csak a Mentes Karácsonyi Vásár

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.