Zac Efron 30 éves: egy kölyökképű karrier legfontosabb állomásai

film Zac Efron mozi születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Noha még mindig inkább úgy gondolunk rá, mint egy helyeske fiatal srácra, aki épp csak maga mögött hagyta a tinisztárságot, Zac Efron 2017. október 18-án már a harmadik X-et is betölti. A legemlékezetesebb szerepeit összegyűjtő videós összeállításunkból pedig kiderül: jóval több ő bizony már most is, mint egykori tinisztár.

Troy Bolton - Szerelmes hangjegyek (High School Musical, 2006-2008)

A kiskamaszként színészkedni kezdő Zac Efron első kamerák előtti munkáit olyan tévésorozatok apróbb szerepei jelentették, mint a Vészhelyzet vagy a Firefly – Szentjánosbogár. Aztán a Disney gimis musicalbe helyezett Rómeó és Júlia-újragondolása, azaz a High School Musical hozta meg számára az igazi ismertséget, noha az első két rész belőle még csak tévéfilmként futott. A harmadik viszont már a mozikban is sikert aratott, Zac Efronból pedig végképp tinibálvány lett.

Link Larkin - Hajlakk (2007)

Két High School Musical-film között pedig eljátszotta a tinibálvány Link Larkin karakterét egy musicalben - nem volt hát nehéz dolga a Hajlakkban, ami eközben ironikusan, idézőjelek erős használatával fordult magához a csillogó-villogó műfajhoz. Például John Travolta egy túlsúlyos anyukát játszott benne...

Zac Efron két High School Musical-film között pedig eljátszotta a tinibálvány Link Larkin karakterét szintén egy musicalben Forrás: New Line Cinema

Jack Jansen - Az újságos fiú (2012)

Idővel természetesen Zac Efronnak is elege lett az örökös éneklésből-tácolásból, és drámai szerepekben is bizonyítani próbált. A karrierje ezen szakaszában viszont hiába játszott több ígéretes filmben, és nem is okozott bennük csalódást, maguk a filmek viszont sorban tűntek el ilyen-olyan okokból a süllyesztőben. Ilyen volt a sztárgárdával (Nicole Kidman, Matthew McConaughey, John Cusack) felálló Az újságos fiú is, amiben hazatérő egyetemistaként egy zűrös életű menyasszonyba szeretett bele.

Teddy Sanders - Rossz szomszédság (2014)

Idővel viszont utolérte a siker Zac Efront immár „felnőtt” színészként is, és ezt leginkább szabadszájú vígjátékokban tette, ahol megmutatkoztak a születésnaposunk komikusi képességei is. Seth Rogenék elviselhetetlen szomszédjaként például az egykori Disney-üdvöske imidzsét is kifigurázta, hogy a második részre pedig már a főszereplő házaspár szövetségeseként térjen vissza.

Jason Kelly – Nagyfater elszabadul (2016)

Robert De Niróval páros főszerepben lenyomni egy filmet még akkor is meghatározó állomásnak számít egy ifjú színész karrierjében, ha az a film történetesen egy alpári, suttyó humorral operáló, szinte csak negatív kritikákat kapó szünidei vígjáték. Ami viszont a mozipénztáraknál egyáltalán nem bizonyult sikertelennek, sőt.

Dave Stangle - Mike és Dave esküvőhöz csajt keres (2016)

Nagy bulikat felvonultató vígjátékok: az utóbbi években ezek jelentik Zac Efron igazi hazai terepét, és ezek közül az egyik legszórakoztatóbb a Mike és Dave esküvőhöz csajt keres, ami önironikusan kicsit csavart is a megszokott képleten. A két felelőtlen főszereplő fickó ugyanis hirdetésben keres benne partnert esküvői megjelenéshez, és végül két olyan csajra bukkannak, akik még náluk is keményebben tolják a partizást.

Matt Brody - Baywatch (2017)

Zac Efron legutóbbi nagyszabású filmje az egykori nevezetes tévésorozat mozis újragondolása, a Baywatch volt, amiben ismét megmutathatta a kockákat a hasán — plusz elsütött pár poént, de ennél többet nem igazán. Ami azért is kár, mert jóval többre is képes, de szerencsére még jócskán lesz ideje ezt bebizonyítani, immár harmincon felül.

Csoda korban élünk: színészek meséltek a színházi darab premierje utánhttp://www.life.hu/kult/20171010-thalia-szinhaz-csoda-korban-elunk-cimu-darabjanak-premierje-utan-a-szineszek-meselnek.htmlAz írók mindig gyanúsak, de ilyen gyanúsak még sohasem voltak... A Thália színház Csoda korban élünk című darabjának premierje után beszélgettünk a színészekkel. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoŐfelsége moziba megy: angol királynők a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20171002-kiralynok-a-filmvasznon.htmlMár játsszák a hazai mozik a Viktória királynő és Abdul című filmet, amiben a remek angol színésznő, Judi Dench alakítja a legendás 19. századi angol uralkodónőt. Híres királynőből pedig volt több (sőt van) is az angoloknak a történelem során, és előszeretettel készítettek róluk filmeket - mi pedig összegyűjtöttük közülük a legemlékezetesebbeket. Kult--Michael Madsen, Quentin Tarantino kedvenc színésze 60 éves letthttp://www.life.hu/kult/20170925-michael-madsen-60-eves-lett.htmlA mai napon ünnepli hatvanadik, jubileumi születésnapját Michael Madsen, aki a jellegzetesen reszelős hangjával és cápamosolyával oly emlékezetesen formált már meg mindenféle rosszfiúkat a filmvásznon - még akkor is, ha a sztoriban történetesen a jó oldalon állt. Az ünnepeltet a legemlékezetesebb szerepeire visszatekintő videós összeállításunkkal köszöntjük. Kult--Tom Hardy 40 éves - Hollywood angol szívtiprójának legemlékezetesebb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20170918-tom-hardy-legemlekezetesebb-szerepei.htmlA napokban ünnepelte jubileumi, negyvenedik születésnapját Tom Hardy, aki angol szépfiúból lett hollywoodi sztár, és aki hiába szeret minden szerepében morcosan morogni, mégis a legkülönfélébb figurákat képes eljátszani, ráadásul emlékezetes módon. A jeles alkalomból a legfontosabb szerepeiből válogattunk, videók kíséretében. Kult--Interjú Bíró Lajos séffel: A jó ételek vonzzák a turistákathttp://www.life.hu/kult/20170913-interju-biro-lajos-seffel.htmlA gasztronómiai különlegességekre fogékony ínyencek szemében ő nem egy televíziós főzőműsor zsűritagja, hanem a hazai szakácsművészet egyik legenergikusabb és legkülöncebb képviselője, aki nem ismer kompromisszumot, ha minőségről van szó. Idén ősszel a sárvári Spirit Hotelben meghívott vendégszakácsként Bíró Lajos egy vérbeli, magyaros menüsorral kényezteti el a vendégeket. Kult--Amikor férj és feleség együtt bűnöz: rossz útra tért házaspárok a mozibanhttp://www.life.hu/kult/20170905-amikor-ferj-es-feleseg-egyutt-bunoz-rossz-utra-tert-hazasparok-a-moziban.htmlMár játsszák a mozik A szerencse háza című komédiát, amiben Will Ferrell és Amy Poehler házaspárként nyit a pincéjében illegális kaszinót, majd sodródik egyre inkább a törvény rossz oldalára, persze számos poén közepette. Ennek apropóján pedig listára gyűjtöttük a kedvenc, közösen bűnöző filmes férjeinket és feleségeinket. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.