Programajánló: a csipkebogyótól a szabadulószobákig

csipkebogyó fesztivál töklámpás szabaduló szoba okoslotto2017 program programajánló sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban, hetekben mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló programlehetőségeket. Lesz csipkebogyó-fesztivál, szerveznek töklámpás felvonulást, de a bátrabbak a szabadulószobák éjszakáján is megmutathatják, hogy nem félnek semmitől. 

XI. Zsólyomkai Nyitott Pincék napja

A borkóstolás mellett disznótoros falatokat is kínálnak, valamint élő zene és az alkalomhoz illő bordalok is felcsendülnek majd.

Időpont: 2017. október 21.
Helyszín: Sátoraljaújhely, Felső-zsólyomkai pincesor

XI. Zsólyomkai Nyitott Pincék napja Forrás: Youtube

Csipkebogyó-fesztivál

A helyi hagyományok szerint elkészülő csipkelekvár-főzés bemutatása mellett, szórakoztató programokkal, csipketeával, forralt borral, egész napos kézműves bemutatókkal, falukerülő túrákkal, játszóházzal, valamint kistermelők és népművészeti termékek vásárával várják a látogatókat.

Időpont: 2017. október 21.
Helyszín: Szarvaskő, Ófalu

Csipkebogyó-fesztivál Forrás: Facebook/Csipkebogyó Fesztivál

III. Debreceni Édességfesztivál és -vásár

Kézművescsokoládé-manufaktúrák, torták, sütemények, muffinok, bonbonok, marcipánok, grillázsok, desszertborok - pálinkák, mézek, lekvárok, házi sütemények, szörpök, mézeskalácsok, cukor- és gluténmentes édességek és még számos különlegesség vár minden édességért rajongó érdeklődőt. A belépés díjtalan.

Időpont: 2017. október 21-22.
Helyszín: Debrecen, Debrecen Pláza

III. Debreceni Édességfesztivál és -vásár Forrás: Facebook/Debreceni Édességfesztivál és Vásár

Szabadulószobák éjszakája

Országszerte több tucat szabadulószoba várja (és zárja be) a kikapcsolódni vágyó kincskeresőket, nyomozni vágyókat egy fergeteges csapatépítő játékra. Aki szeret játszani, szereti a rejtélyeket, a krimiket és a logikai feladatokat, az élőben, barátai, vagy kollégái társaságában teheti magát próbára hasonló szituációkban. A játékban nincs szükség lexikális tudásra, pusztán józan paraszti észre, jó megfigyelőkészségre és csapatmunkára. A csatlakozott szabadulószobák ezen a napon meghosszabbított nyitva tartással, és 50% kedvezménnyel várják az érdeklődőket.

Időpont: 2017. október 27.
Helyszín: Budapest, több helyszínen

Szabadulószobák éjszakája Forrás: Facebook/Szabadulószobák Éjszakája 2017 október 27

Budapest Töklámpásfesztivál

„Tököt hozz, ne légy töketlen!" A résztvevők magukkal hozzák otthon faragott halloweentöklámpáikat. A téren elszórva bárhova le lehet tenni a tököket, és a sötétség beálltával gyönyörködhetnek a résztvevők a szebbnél szebb világító dekorációkban. Mivel a fesztivál jótékonysági esemény, a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy vigyenek magukkal 1-3 db konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert is, amelyet később a Gyermekétkeztetési Alapítvány fog eljuttatni rászoruló gyerekek részére.

Időpont: 2017. október 28., 19-21 óra
Helyszín: Budapest, Hősök tere

Budapest Töklámpásfesztivál Forrás: Facebook/Töklámpás fesztivál

Nemzetek Sajtfesztiválja

A sajtkiállítás mellett idén 2. alkalommal méretnek meg a legfinomabb hazai sajtok a Magyar Sajtok Versenyén, valamint ünnepélyes keretek között megalapítják a Sajtmesterek Nemzetközi Céhének magyar páholyát a világ leghíresebb sajtmesterének vezetésével. 21 európai országból, Amerikából és Magyarországról is érkeznek sajtkülönlegességek Budapestre, a fesztiválon részt vesznek a Mondial du Fromage Supergold nyertesei, és több mint 100-féle termék képviseli a „sajtnagyhatalmat", Franciaországot. Elővételes jegy: 3500 Ft, helyszínen: 4000 Ft (A jegy korlátlan sajtfogyasztást és egy kóstoló pohár bort tartalmaz.)

Időpont: 2017. október 28., 15 órától
Helyszín: Hilton Budapest, Bálterem

Nemzetek Sajtfesztiválja Forrás: Facebook/SZEGA Market
Csoda korban élünk: színészek meséltek a színházi darab premierje utánhttp://www.life.hu/kult/20171010-thalia-szinhaz-csoda-korban-elunk-cimu-darabjanak-premierje-utan-a-szineszek-meselnek.htmlAz írók mindig gyanúsak, de ilyen gyanúsak még sohasem voltak... A Thália színház Csoda korban élünk című darabjának premierje után beszélgettünk a színészekkel. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoŐfelsége moziba megy: angol királynők a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20171002-kiralynok-a-filmvasznon.htmlMár játsszák a hazai mozik a Viktória királynő és Abdul című filmet, amiben a remek angol színésznő, Judi Dench alakítja a legendás 19. századi angol uralkodónőt. Híres királynőből pedig volt több (sőt van) is az angoloknak a történelem során, és előszeretettel készítettek róluk filmeket - mi pedig összegyűjtöttük közülük a legemlékezetesebbeket. Kult--Michael Madsen, Quentin Tarantino kedvenc színésze 60 éves letthttp://www.life.hu/kult/20170925-michael-madsen-60-eves-lett.htmlA mai napon ünnepli hatvanadik, jubileumi születésnapját Michael Madsen, aki a jellegzetesen reszelős hangjával és cápamosolyával oly emlékezetesen formált már meg mindenféle rosszfiúkat a filmvásznon - még akkor is, ha a sztoriban történetesen a jó oldalon állt. Az ünnepeltet a legemlékezetesebb szerepeire visszatekintő videós összeállításunkkal köszöntjük. Kult--Michael Madsen, Quentin Tarantino kedvenc színésze 60 éves letthttp://www.life.hu/kult/20170925-michael-madsen-60-eves-lett.htmlA mai napon ünnepli hatvanadik, jubileumi születésnapját Michael Madsen, aki a jellegzetesen reszelős hangjával és cápamosolyával oly emlékezetesen formált már meg mindenféle rosszfiúkat a filmvásznon - még akkor is, ha a sztoriban történetesen a jó oldalon állt. Az ünnepeltet a legemlékezetesebb szerepeire visszatekintő videós összeállításunkkal köszöntjük. Kult--Tom Hardy 40 éves - Hollywood angol szívtiprójának legemlékezetesebb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20170918-tom-hardy-legemlekezetesebb-szerepei.htmlA napokban ünnepelte jubileumi, negyvenedik születésnapját Tom Hardy, aki angol szépfiúból lett hollywoodi sztár, és aki hiába szeret minden szerepében morcosan morogni, mégis a legkülönfélébb figurákat képes eljátszani, ráadásul emlékezetes módon. A jeles alkalomból a legfontosabb szerepeiből válogattunk, videók kíséretében. Kult--Interjú Gianni Annonival - gasztronómiai kalandozások itthon és külföldönhttp://www.life.hu/kult/20170914-interju-gianni-annonival.htmlAki a magyar és az olasz konyhaművészetben is ilyen otthonosan mozog, annak a véleményére mindig érdemes odafigyelni, ha gasztrotrendekről van szó. Gianni Annoni szerint a magyaroknak a hagyományos ízeket kell megőrizniük, de néha nem baj, ha el tudnak szakadni a nagyi főztjétől, és bátran, öntörvényűen újítanak egy kicsit. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.