Programajánló: a legklasszabb kikapcsolódási lehetőségek október közepére

színház fesztivál okoslotto2017 program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felesleges otthon, a négy fal között üldögélned akkor, amikor jobbnál jobb programok várnak rád a hétvégén. Gyerünk, mozdulj ki te is!

Kürtőskalács-fesztivál

A kürtőskalács-készítő házikókban a hagyományos és már ismert különleges ízesítések, a különböző méretű és más-más módon elkészített kürtőskalácsok mellett készítenek rendhagyó kürtőskalácsokat az ételintoleranciával élők számára, valamint a kísérletező kedvűeknek kürtőskalácsból készült desszertkülönlegességeket ajánlanak. Nagykoncertek, gyerekműsorok, alternatív és kortárs előadások, kiállítások, gyerekpályázatok, közösségi jótékonysági kürtőskalács-készítés, kézműves vásár és mesterségbemutatók - egyszóval lesz minden, ami egy igazi hagyományőrző, családi rendezvényhez szükséges.

Időpont: 2017. október 13-15.
Helyszín: Budapest, Gesztenyéskert

Kürtőskalács-fesztivál Fotó: Vanik Zoltán/Kürtőskalács Fesztivál

Őszi Kertészeti Napok

A rendezvény célja a virágkötészet formagazdagságának megismertetése, és egyben az ősz gazdagságának, szépségeinek kötészeti bemutatója. A hagyományos őszi Virágkötészeti Verseny mellett kertészeti szakkiállítást, virágos alkotások bemutatóit és vásárt rendeznek. Ebben az évben ötödik alkalommal mutatják be a virágos összművészeti "kamaratárlatot" is: a legkülönbözőbb művészeti ágak képviselői állítják ki virágos alkotásaikat, de sor kerül hallgatók és iskolások virágos alkotásainak bemutatására is, és ebben az évben is felsorakoznak legszebb terményeikkel a kertbarát körök. A látogatók a kiállítás meglátogatásával együtt kedvükre nézelődhetnek a Budai Arborétumban is, és a kiállításhoz kapcsolódó vásáron kiválaszthatják maguknak kedvenc kerti vagy szobai növényeiket.

Időpont: 2017. október 13-15.
Helyszín: Budapest, Budai Campus, Villányi út

Őszi Kertészeti Napok Forrás: szie.hu

Paprikanap

Ezen a napon az egykori paprikatermesztők, paprikakofák világa elevenedik meg. Fűszerpaprikát fűzhetnek, törhetnek, őrölhetnek a látogatók.

Időpont: 2017. október 14.
Helyszín: Ópusztaszer, Nemzeti Történeti Emlékpark

Paprikanap Forrás: Shutterstock

Győri hal- és sörfesztivál

Magyarország legnagyobb halfesztiválja a győri Aranypartra látogat idén ősszel, ezúttal a legjobb hazai és nemzetközi kézműves sörökkel megfűszerezve. A rendezvényen bemutatják hazánk folyóiban, a Dunában és a Tiszában, valamint tavaiban, a Balatonban, a Tisza-tóban, a Fertő tóban, és a Velencei-tóban élő halakat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen részt vevő éttermek.

Időpont: 2017. október 14-15.
Helyszín: Győr, Aranypart

Győri hal- és sörfesztivál Forrás: Facebook/Budapesti Halfesztivál

Jézus Krisztus szupersztár

Amikor Andrew Lloyd Webbert és Tim Rice-ot megkérdezték londoni bemutatójuk előtt, miért választották Jézus történetét alkotásuk tárgyául, válaszuk rövid volt: azért, mert nagyszerű sztori. A rockopera premierje 1970-ben volt a Palace Theatre-ben, majd London után a világ szinte valamennyi országában bemutatták. A műből készült musicalfilm világsikert aratott, és Oscar-díjra is jelölték. A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja Magyarországra csaknem huszonöt év után tért vissza 2010-ben, amikor a Madách Színház hármas szereposztásban tűzte műsorára a világhírű művet, amely Sasvári Sándor szerint a rockopera-irodalom csúcsa. Az idén október 15-én parádés szereposztásában a Madách Színház sztárjaival a legmagasabb színvonalon láthatják a nézők a rockoperát Budapesten, csak az Arénában.

Időpont: 2017. október 15.
Helyszín: Budapest, Aréna

Jézus Krisztus Szupersztár Forrás: madachszinhaz.hu

Ricse, Ricse, Beatrice - Rock hórukk két felvonásban

Nagy Feró és a Beatrice zenekar története áll a rock musical középpontjában, mely mostanra már rocktörténeti csemege. Nagy Feró évtizedeken keresztül folyamatosan meg tudott újulni, magas művészi színvonalon valósította meg zenei elképzeléseit. Személyisége alkalmas arra, hogy a magyar hőst, az egyszerű „nép fiát" tárja a nézők elé, aki öntudatosságával, hitével, tehetségével és született színészi képességeivel mindig átlépett az elé gördített akadályokon. A múlt rendszerben a Beatrice a titkosszolgálat által megfigyelt együttes volt, a Történeti Hivatal dokumentumainak tanúsága szerint folyamatosan jelentettek koncertjeikről, és figyelemmel kísérték a zenekar tagjainak életét. A műben elhangzanak a Beatrice emblematikus dalai, mint a Jerikó, Angyalföld, Nagyvárosi farkas, Motorizált nemzedék, Térden állva, Késő már és természetesen a későbbi slágerek, mint az Azok a boldog szép napok is.

Időpont: 2017 novemberétől folyamatosan
Helyszín: Budapest, Újszínház

Ricse, Ricse, Beatrice - Rock hórukk két felvonásban Forrás: Újszínház

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.