Tóth II. József meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvannyolc esztendős korában meghalt Tóth II. József világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, aki a magyar futball aranykorában 12-szer lépett pályára a válogatottban. Az egykori csatár haláláról a család tájékoztatta a Magyar Labdarúgó Szövetséget.

Tóth II. József egész pályafutása alatt a Csepel labdarúgója volt, 1940 és 1961 között 296 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és 78 gólt szerzett. Az 1958/59-es idényben bajnokcsapat tagja volt. 1961-ben fejezte be pályafutását. A magyar válogatottban 12 alkalommal szerepelt 1953 és 1957 között, és 5 gólt szerzett. Az 1954. május 23-án megrendezett, angolok elleni, népstadionbeli 7-1-es mérkőzésen is pályára lépett, sőt gólt is lőtt. Tagja volt az 1954-es svájci világbajnokságon ezüstérmes Aranycsapatnak: az NSZK elleni 8-3-as és a brazilokkal szembeni 4-2-es győzelemből aktív részt vállalt, előbbi találkozón gólt is szerzett. A vb-ezüstérmes csapatnak ő volt az utolsó élő tagja.
Tóth II. József a Csepel örökös bajnoka, Budapest díszpolgára, szülőfalujában, Merseváton 2015 óta sportpálya viseli a nevét.

Meghalt Tóth II. József, az Aranycsapat csatára Forrás: ATV

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának beszámolja szerint a szövetség osztozik családja gyászában, és tisztelettel adózik a nagyszerű sportember emléke előtt, ezért a hétvégi bajnoki fordulók, így OTP Bank Liga hétvégi mérkőzései egyperces gyászszünettel kezdődnek.

Az MLSZ mellett a Fővárosi Önkormányzat is saját halottjának tekinti Tóth II. Józsefet.
Tarlós István főpolgármester az MTI-hez eljuttatott közleményben úgy fogalmazott, fájdalommal értesült Tóth József halálhíréről, majd emlékeztetett rá, hogy "a Csepel játékosát, az Aranycsapat tagját, a kiváló edzőt kiemelkedő sportpályafutásáért, kivételes klubhűsége és példamutató emberi magatartása elismeréséül 2014-ben Budapest díszpolgárává avatták".

Meghalt Aradszky Lászlóhttp://www.life.hu/kult/20171009-meghalt-aradszky-laszlo.html"Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros szurkolók és a foci egyéb szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt" - írta a gyászóló család az Indexnek hétfő reggel. KultFotó: Hámori Zsófia/Life.huJames Woods cáfolta, hogy visszavonulna a színészettőlhttp://www.life.hu/kult/20171009-james-woods-nem-vonul-vissza.htmlJames Woods Golden Globe- és Emmy-díjas amerikai filmsztár cáfolta, hogy visszavonulna a színészettől, a bejelentést "hibának" nevezte - írta a The Washington Post.Kult--Mennyire ismered a mesék szereplőit? - KVÍZhttp://www.life.hu/kult/20170813-mennyire-ismered-a-mesek-szereploit.htmlBeszélő állatok, csodaszép hercegnők, aranyos gyerek szereplők... A mesék tele vannak szerethető, vicces és olykor félelmetes karakterekkel. A kérdés csak az, hogy mennyire emlékszel rájuk. Most letesztelheted tudásod kvízünkkel! Kult--Akkor és most: 24 éves a srác a Két pasi meg egy kicsibőlhttp://www.life.hu/kult/20171008-akkor-es-most-angus-t-jones.htmlOktóber 8 -án ünnepeli 24. születésnapját Angus T. Jones, akit a Két pasi meg egy kicsi sorozatból ismert meg a világ. De ráismernél most? Kult--75 éves lett Halász Judit: így köszöntötte fel Eszenyi Enikőhttp://www.life.hu/kult/20171007-75-eves-lett-halasz-judit-kossuth-dijas.htmlHalász Judit Kossuth-díjas színésznő, énekesnő mosolygós, kedves egyéniségével, a gyerekekkel való kapcsolatteremtés különös képességével lopta be magát a közönség szívébe - szombaton ünnepli 75. születésnapját.KultFotó: Szabó Gábor - OrigoKülönleges fotók kerültek elő Marilyn Monroe-ról http://www.life.hu/kult/20171006-ritkan-latott-fotosorozat-marilyn-monroe-rol.htmlRitkán, vagy talán sosem látott fotók kerültek napvilágra mindenki kedvencéről, Marilyn Monroe-ról. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.