Anne Wiazemsky színésznő 70 évesen meghalt

Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 -
halál Anne Wiazemsky
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anne Wiazemsky 70 évesen feladta a harcot a rákkal folytatott küzdelemben. A színésznő és regényíró halálát a családja jelentette be.

Anne Wiazemsky francia színésznő nemcsak alakításairól volt híres, hanem arról is, hogy ő volt Jean-Luc Godard felesége és múzsája egyaránt, a filmrendező számos alkotásában játszott. Anne Wiazemsky 1947-ben született Berlinben, ő volt az irodalmi Nobel-díjas François Mauriac unokája, tehát az írás is a vérében volt, de a színészetet szintén imádta.

Anne Wiazemsky a Teoréma című filmben Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12

18 évesen játszotta első szerepét filmben, Robert Bresson Vétlen Balthazár című produkciójában, aztán megállíthatatlanul kapta a felkéréseket. Játszott a Keleti szélben, a Randevúban, és A kínai lányban is. Az utóbbi filmszerepet Jean-Luc Godard ajánlotta fel neki, ennek a forgatásán ismerkedtek össze és szerettek egymásba. 1988-ban játszott utoljára filmben, de több könyvet is publikált. 2017. október 5-én, 70 évesen vesztette életét, miután sokáig harcolt a rákos megbetegedés ellen. Halálának hírét testvére jelentette be. „Ma reggel meghalt Anne. Nagyon beteg volt"mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.