fesztivál kiállítás okoslotto2017 szeptember programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beköszöntött a borongós ősz, de ez sem veti vissza a jókedvünket. Nem is csoda, hiszen országszerte jobbnál jobb programokkal várnak bennünket. Mutatjuk a kedvenceinket. 

Szigligeti Süllőfesztivál

A Szigligeti Süllőfesztivál 2006 őszén került először megrendezésre hagyományteremtő szándékkal. Célja a turisztikai szezon meghosszabbítása: a Szigligetre érkezőknek színvonalas programokkal dúsított hétvégi kikapcsolódást biztosítanak az őszi Balaton festői hangulatának díszletei közt.

Időpont:2017. szeptember 21-23.
Helyszín: Szigliget, Strand

Egyél finomabbnál finomabb halételeket az őszi Balatonban gyönyörködve Forrás: sullofesztival.hu

Lecsófesztivál

Ki lesz 2017-ben a Lecsókirály? Nevezz be mielőbb csapatoddal! A lecsófőző verseny feltételei: a főző versenyen bármely lecsóból készült étel elkészítésével részt lehet venni; a főzéshez helyet biztosítanak, alapanyagokról, eszközökről a résztvevők maguk gondoskodnak. A verseny díjazottjai nyereményekben részesülnek. Nevezés ITT.

Időpont: 2017. szeptember 23.
Helyszín: Esztergom, Nagy Duna sétány

Ki lesz 2017-ben a Lecsókirály? Forrás: Thinkstock

A jégtorony titka: Kiállítás és kincskereső játék

Vajon mit rejt az ismeretlen jégvilág? Csalóka káprázat vagy ősi kincs vár az út végén? A Vajdahunyad várban nyíló, új őszi kiállítás és játék egy képzeletbeli sarkvidéki utazásra, izgalmas kincskeresésre hívja a látogatókat, akik egy mesebeli kaland résztvevőjeként megismerhetik a káprázatos jégvilágot, miközben megtévesztő feladványok és agyafúrt akadályok teszik próbára bátorságukat és ügyességüket. Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a kincshez.

Időpont: 2017. szeptember 23–november 5.
Helyszín: Budapest, Vajdahunyad vára

A jégtorony titka - kiállítás és kincskereső játék egyszerre Forrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Zempléni Szabad Pálinka nap

Pálinkaműhelyek bemutatkozása, helyi termékek kóstolója és versenye, pálinkakóstolási lehetőség, kézműves vásár, kulturális és gasztronómiai programok várják a látogatókat egész nap. Zenés reggeli ébresztő, színpadi műsorok, népzene, étel-ital, mi szem-szájnak ingere, helyi termékek versenye, koncertek.

Időpont: 2017. szeptember 30.
Helyszín: Füzér, Vásártér

Koccints barátaiddal a Zempléni Szabad Pálinka napon Forrás: Youtube

Sercli – a Hungária gőzmalomtól a kézműves pékségekig

Az ImagineBudapest legújabb sétája legalább annyira friss és ropogós, mint a reggel sütött kenyér, melynek illatától önkéntelenül arra gondol az ember, hogy – jó modor ide vagy oda – de jó lenne még útközben beleharapni a langyos vekni végébe. Ezen a sétán erre is sor kerül. Ha nem is harapjuk, de kóstoljuk a frissen kisült kézműves kenyereket, megnézzük, hogy ma hol és hogyan készülnek a legjobb pékáruk, miből lehet manapság egyáltalán kenyeret sütni, s közben bebarangoljuk a várost: a régi malomépülettől, az évszázados pékkemencén át a high-tech sütödéig ismerkedünk a pékségek és sütödék életével, történetével. A sétára egy darab vonaljegyet vagy Budapest bérletet vigyél magaddal, mert szükséged lesz rá. Jegyár: 4900 Ft.

Időpont: 2017. szeptember 30.
Helyszín: Budapest, Hungária Malomudvar főbejáratánál, Soroksári út 48.

Kóstold meg a legfinomabb pékárukat Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.